Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Bourgogne is een van de meest complexe wijngebieden ter wereld. De wijnen zijn van oudsher wereldberoemd en met name de Premier en Grand Cru-wijnen zijn van absolute wereldklasse. Dat succes is in grote mate te danken aan de Benedictijner en Cisterciënzer kloosterordes die vanaf de 10e eeuw bezit namen van een groot deel van het Bourgondische grondgebied en dat in cultuur brachten. De monniken probeerden de kwaliteit van de verschillende delen op systematische wijze in kaart te brengen en ontwikkelden zo de climats, percelen die vanwege hun speciale terroir herkenbare en typische wijnen opleveren. Enkele duizenden climats onderscheidt het relatief kleine wijngebied van de Bourgogne. In veel gevallen beslaan ze niet meer dan een halve hectare en zijn ze ook nog eens verdeeld over meerdere eigenaren. De beste zijn climats zijn geklasseerd als Premier of Grand Cru.

Jean Javillier geldt als een nieuw talent als het gaat om biodynamisch geproduceerde wijn. Overigens is het befaamde Coche-Dury zijn overbuurman, dus aan de terroir zal het niet liggen. Zijn oogstopbrengsten zijn traditioneel laag en zijn wijnen hebben altijd veel extractie en concentraat. Het is een voorvechter van gematigd fustgebruik en hij laat graag het ‘terroir’ in de wijn spreken.

De druiven worden met de hand geoogst voor een optimale selectie van het fruit. De druiven worden vervolgens met een pneumatische pomp geperst. De alcoholische fermentatie vindt plaats in eiken vaten met uitsluitend natuurlijke gisten. In de laatste fase wordt de wijn opgeslagen in eiken vaten van verschillende leeftijden, gedurende 12 maanden. Dit zorgt voor de complexiteit en diversiteit van de wijn.

Rijke, maar elegante en frisse wijn met een versmolten romige aanzet, rijp wit fruit, hazelnoot en een verfijnde mineraliteit. Serveer met kreeft, tarbot of bijvoorbeeld gewokte zwaardvis met gember en soja.

Meursault "Petits Charron" Jean Javiller

€ 39,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bourgogne
Oogstjaar 2017

Meursault "Petits Charron" Jean Javiller als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Pouilly Fuisse Domaine Ferret

Frankrijk, Bourgogne
€ 32,50

Chassagne Montrachet Louis Jadot

Frankrijk, Bourgogne
€ 57,95

Ch. des Jacques Clos de Loyse Beaujolais Blanc

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 16,50

Domaine Bitouzet -Prieur Meursault

Frankrijk, Bourgogne
€ 45,00

Saint Veran Domaine Lucien Thomas

Frankrijk, Bourgogne
€ 15,45
Sluiten menu