Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine Christian CLERGET is een 6 hectare groot domaine in Vougeot, waar inmiddels de vierde generatie wijnboeren de wijngaarden bewerkt in Chambolle-Musigny, Morey-St-Denis, Vougeot en Vosne-Romanée. Christian en Isabelle Clerget leven en wonen midden tussen de wijngaarden. Ze kennen elke wijngaard als hun broekzak en streven naar perfectie in kwaliteit met respect voor elke druivenstok.

Alles in de wi9jngaard gebeurt met de hand ... arbeidsintensief, maar de beste garantie voor kwaliteit, omdat je niets over het hoofd ziet.

Het snoeien, groene oogst (onrijpe druiven/trosjes vroegtijdig verwijderen.) het omploegen van de aarde en de oogst ... alles gebeurt handmatig. Het snoeien, groene oogst (onrijpe druiven/trosjes vroegtijdig verwijderen.) het omploegen van de aarde en de oogst ... alles gebeurt handmatig. De wijngaarden worden bewerkt volgens het 'lutte raisonnee' principe, waarbij met uiterste zorg voor de natuur gewerkt wordt. Een lange termijn project om de wijngaarden en wijnstokken zo vitaal mogelijk te krijgen. Hierdoor ontstaat een betere weerstand tegen ziektes in de wijngaard en oogst je gezonder fruit. De druiven worden onsteeld en daarna in de cuve gedaan om aan het grote avontuur te beginnen de fermentatie. Gemiddeld genomen duurt het 3 weken alvorens alle rijke 'bodemingredienten en aroma's overgedragen worden aan de jonge wijn. In dit geval komt daar nog 5 jaar flesrijping bij.

Een ongelooflijk verfijnde, minerale witte wijn!

Morey Saint Denis Les Crais Blanc Domaine Christian Clerget "laatste fles"

€ 50,00
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bourgogne
Oogstjaar 2011

Morey Saint Denis Les Crais Blanc Domaine Christian Clerget "laatste fles" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Saint Veran Château de la Greffière

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 20,45

Domaine Meix Foulot Mercurey Blanc

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 32,50

Jadot Couvent des Jacobins 1/2 fles

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 10,95

Pouilly Fuisse Domaine Ferret

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 39,95

Meursault Chavy Chouet Les Casse-Tetes

Frankrijk, Bourgogne chardonnay
€ 59,95
Sluiten menu