Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In 2001 nam Jérémie Huchet het familiedomein over van zijn vader Yves. Met verschillende aankopen breidde hij zijn wijngaard Château-Thébaud door de jaren heen uit. Vanuit de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn vanaf 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw. Voor de Muscadet-wijnen wordt gewerkt met de melon de

bourgogne. Deze druif levert in de basis een heel neutrale wijn. Maar in de loop der tijd hebben ze in de omgeving van Nantes technieken verfijnd, met resultaat. Vooral het gebruik van rijping op de gistcellen (sur lie) geeft de wijnen meer rijkdom en complexiteit. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Naast zijn eigen wijnen heeft Huchet ook nog een samenwerking met

Jérémie Mourat. Gedreven door wederzijdse passie, ontwikkelen en produceren zij samen een uitstekende kleine reeks wijnen onder de naam Les Bêtes Curieuses. De druif voor deze wijn heet melon de bourgogne en komt zoals zijn naam doet vermoeden oorspronkelijk uit de Bourgogne. In 1709, na een vreselijke vorst, verliet de druif dit gebied. Hier aan de kust voelt de druif zich veel beter thuis.

Er heerst hier een mild zeeklimaat. Wijngaarden liggen op de zogeheten granit de clisson. De toplaag bestaat hier uit vrij arme grond van zand en kiezelstenen met een graniete onderlaag. Vergisting vindt plaats onder lage temperatuur op stalen vaten. Daarna wordt de wijn drie maanden op het bezinksel van gistcellen (de ‘lie’) bewaard.

Aroma's van citroen, met een kleine tropische, iets meer rijpere toets. In de smaak is de aanzet strak met citrusfruit. In de afdronk een fijn bittertje en een mooie lange ronde textuur. Een aangenaam aperitief en klassiek in combinatie met fruits de mer of mosselen in witte wijn. Ook lekker bij gegrilde (vette) vis.

Muscadet Les Quinze Hommees Jérémie Huchet

€ 14,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Loire
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2018

Muscadet Les Quinze Hommees Jérémie Huchet als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Saumur Blanc La Pierre Frite

Frankrijk, Loire
€ 14,75

Domaine du Petit Clocher Anjou Blanc

Frankrijk, Loire
€ 14,95

Sancerre Blanc Daniel Crochet

Frankrijk, Loire sauvignon blanc
€ 17,50
Sluiten menu