Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.
De druiven voor de Granits komen van 20 jaar oude stokken die biologisch verbouwd worden. Na de handmatige oogst en de strenge selectie wordt het sap op lage temperatuur vergist op roestvrij stalen vaten. Daarna wordt de wijn drie maanden op het bezinksel van gistcellen (de ‘lie’) bewaard.
Heel sappige en plezierige wijn. Met de smaak van frisse, rijpe Elstar appel. Als aperitief laat de wijn een fris mondgevoel achter. Maar de klassieke combinatie is natuurlijk muscadet met lekkers uit de zee. De ideale wijn voor bij fruits de mer!.
Stijl | Droog, Elegant, Levendig |
Aroma's | Appel, Citrus, Vegetaal |
Regio | Frankrijk, Loire |
Druif | melon de bourgogne |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2019 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125