Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.

De druiven voor de Granits komen van 20 jaar oude stokken die biologisch verbouwd worden. Na de handmatige oogst en de strenge selectie wordt het sap op lage temperatuur vergist op roestvrij stalen vaten. Daarna wordt de wijn drie maanden op het bezinksel van gistcellen (de ‘lie’) bewaard.

Heel sappige en plezierige wijn. Met de smaak van frisse, rijpe Elstar appel. Als aperitief laat de wijn een fris mondgevoel achter. Maar de klassieke combinatie is natuurlijk muscadet met lekkers uit de zee. De ideale wijn voor bij fruits de mer!.

Muscadet sur Granite La Perdrix de l’Année

€ 12,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Elegant, Levendig
Aroma's Appel, Citrus, Vegetaal
Regio Frankrijk, Loire
Druif melon de bourgogne
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Muscadet sur Granite La Perdrix de l’Année als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Vouvray Domaine Domaine Vigneau-Chevreau

Frankrijk, Loire chenin blanc
€ 15,50

Menetou Salon Domaine Clement

Frankrijk, Loire sauvignon blanc
€ 19,75

Muscadet La Perdrix de l’Année Huchet

Frankrijk, Loire melon de bourgogne
€ 12,75

Sancerre Blanc Daniel Crochet

Frankrijk, Loire sauvignon blanc
€ 20,95
Sluiten menu