Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn.

De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië. Aan de Adriatische kust is het droog en 's zomers heet. De druiven groeien op rotsige bergen aan de kust en op de eilanden. Er groeien zowel witte als blauwe druiven, waar Mediterrane wijnen van geproduceerd worden. PP Orahovica is gelegen in het ongerepte gebied van Oost-Kroatië, in het gebied tussen de rivier de Drava in het noorden en de hellingen van Papuk en Krndija in het noordwesten, langs de randen van het natuurpark Papuk.

De bekende wijnmaker Martin Nagy bouwde de oude wijnkelder in 1894. Tegenwoordig wordt de wijn op moderne wijze geproduceerd in de wijnmakerij van PP Orahovica, maar de vaten van de oude kelder zijn niet leeg. De wijn wordt er zorgvuldig bewaard onder ideale omstandigheden. Graševina is de meest voorkomende druivensoort in Kroatië en het is de meest genoemde witte wijn van het land.

Gemaakt van de hoogste kwaliteit fruit. Geconcentreerde volle wijn met een intense neus van wit fruit en bloemen, prachtige zuurbalans en mineraliteit. Gastronomische wijn. Schenk deze bv. bij oesters ...

Orahovica Grasevina Vrhunsko Kroatie

€ 15,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Kroatie, Slavonie
Oogstjaar 2016

Orahovica Grasevina Vrhunsko Kroatie als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Orahovica Grasevina Kvalitetno

Kroatie, Slavonie graševina
€ 8,75
Sluiten menu