Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Familiewijnhuis Clos des Roques is gevestigd in de Minervois, in de kleine appellation La Livinière. Het huis is in handen van de familie Gastou, die de druiven van oudsher levert aan de plaatselijke coöperatie. In 2001 besluiten Nelly en Christian Gastou dat het anders moet. De kwaliteit van de druiven van met name de oude wijnstokken is zo goed, dat ze er hun eigen wijnen van willen gaan maken. Samen met oenoloog Claude Serra zetten ze het traject in richting biologische wijnbouw, om de oude stokken en de unieke terroir zo goed mogelijk te bewaren en de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. Langzaam maar zeker groeit het huis. De familie koopt omliggende wijngaarden en focust zich volledig op biologische wijnbouw. Rondom de wijngaarden worden eikenbomen, olijfbomen en fruitbomen aangeplant om zo de biodiversiteit te vergroten. Het huis bezit verschillende wijngaarden die variëren in hoogte, ligging, bodem en klimaat. Ieder druivenras staat aangeplant op de meest passende plek, zodat de familie het maximale uit het karakter van de druif en het gebied in de wijnen kan laten zien.

De druiven groeien in de wijngaarden rondom het plaatsje Cesseras, waar het wijnhuis is gevestigd. Het warme klimaat en de gunstige ligging ten opzichte van de zon zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen rijpen. De bodem bestaat uit klei en zandsteen en is rijk aan kalk. Dit zorgt voor een mooie frisheid in de wijn.

Een heerlijk sappige blend van twee Mediterrane druivenrassen. De druiven worden zacht geperst, waarna de twee rassen afzonderlijk van elkaar vergisten. De neus is expressief met aroma’s van peren, citroen en amandelbloesem, aangevuld meet opwekkende tonen van anijs en bijenwas en vuursteen. Vol van smaak met frisse zuren en sappige tonen van abrikoos en citrus. Een wijn met de Franse zon in zich!

Petit Roques Blanc

€ 8,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Sappig, Fris
Aroma's Peer, Geel fruit, Citrus
Regio Frankrijk, Languedoc
Druif grenache gris, vermentino
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Petit Roques Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Beaute du Sud Chardonnay

Frankrijk, Languedoc chardonnay
€ 9,95

Delafont Parcel Selected Viognier Cevennes

Frankrijk, Languedoc
€ 22,50
Sluiten menu