Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Een rijke wijn met een goede structuur en elegantie en een subtiele mineraliteit. Fruit, houttonen en frisse zuren zijn perfect met elkaar in balans. Nu al mooi om te drinken, maar met een bijzonder goed rijpingspotentieel.

Domaine Matias ligt in Chaintré, een klein dorp in het stroomgebeid van de Saône-et-Loire ten noorden van Lyon. Het heeft zich de afgelopen decennia toegelegd op het maken van typisch Bourgondische kwaliteitswijnen zoals Pouilly-Fuissé, Pouilly-Vinzelles en witte en rode Mâcon. Bourgondië speelde eeuwenlang een centrale rol in de geschiedenis van Frankrijk en Europa, en vormde dan ook de bakermat voor de verspreiding van de Franse wijncultuur. Domaine Mathias is bij uitstek een voorbeeld van typische bourgogne: hoogwaardige wijnen met een rijke mineraliteit, maar daarnaast krachtig, rijk aan intensiteit en in goede balans.

De wijn vergist en rijpt 6 maanden op eikenhouten vaten. Hierdoor ontwikkelt hij zachte, ronde vanilletonen en meer verfijning zonder zijn fruitige karakter te verliezen.

Pouilly Fuisse 'En Cenan' Domaine Mathias

€ 26,75
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Bourgogne
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2018

Pouilly Fuisse 'En Cenan' Domaine Mathias als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Bouzeron Domaine Gagey Louis Jadot

Frankrijk, Bourgogne
€ 21,25

Chassagne Montrachet Louis Jadot

Frankrijk, Bourgogne
€ 57,95

Bourgogne Blanc Bernard Moreau

Frankrijk, Bourgogne
€ 14,50

Pouilly Fuisse Domaine Ferret

Frankrijk, Bourgogne
€ 32,50
Sluiten menu