Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Rheingau is samen met de Moezel hét wijngebied waar de rieslingwijnen beroemd zijn geworden. Al in de achttiende eeuw richtten de Cisterciënzers van Kloster Eberbach en de Benedictijner monniken van Schloss Johannisberg zich volledig op deze druif. Hun ervaringen leidden tot de 'ontdekking' van de späte Lese en de toevoeging van de aanduiding Cabinet, gebruikt voor de waardevolste wijnen die in een speciaal cabinet bewaard werden.

Het wijngoed van Sabine en Fred Prinz ligt in de gemeente Hallgarten, het hoogst gelegen deel van de Rheingau. Aanvankelijk was hun domein anderhalve hectare groot, tegenwoordig strekken de zes hectare gaarden zich uit over de Hallgartener Hendelberg, Jungfer en Schönhell. Daarvan is negentig procent beplant met riesling, de rest met spätburgunder. Opvallend is dat de vruchtzetting in Hallgarten altijd iets later plaatsvindt dan elders in de streek. Bovendien zijn de druiven er altijd een paar graden Öchsle zoeter dan die uit andere wijngaarden in het gebied. Van die zegeningen maken Sabine en Fred Prinz dankbaar gebruik en dat is terug te proeven in al hun rieslingwijnen.

De warme zomers, milde winters en nevelige herfstdagen maken het in de Rheingau goed mogelijk om verschillende typen rieslings te maken. Het terroir bestaat voornamelijk uit leem- en zandrijke percelen langs de oevers van de Rijn.

De druiven worden vergist op lage temperatuur roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt vervolgens 3 à 10 weken, eveneens op roestvrijstaal.

Licht en fris met aroma’s ananas, groene appel en sinaasappel. Daarnaast een prachtige minerale spanning en een zuivere afdronk.

Prinz Riesling Trocken

€ 15,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Droog, Zuiver
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Duitsland, Rheingau
Druif riesling
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2018

Prinz Riesling Trocken als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu