Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

De Douro-vallei is een van de extreemste gebieden waar wijn wordt gemaakt ter wereld. Hij is zeer ontoegankelijk vanwege de verwildering en de hoge en vooral steile hellingen langs de rivier. De wijngaarden liggen allemaal op de heuvels, vaak aan de Douro of een van de zijrivieren daarvan, op door de mens aangelegde terrassen.Celso Pereira en Jorge Alves begonnen samen in 2001 met dit project bij de kleine Quinta do Tralhao. De wijngaard omvat 30 hectare in Douro Superior en ligt 215 meter boven het zeeniveau.

De druiven voor deze wijn zijn speciaal geselecteerd, handmatig geplukt en worden in kistjes van twintig kilo naar de kelder vervoerd waar de druiven eerst voor 24 uur op 0 graden in de koelcel worden bewaard. Deze wijn is 14 maanden in nieuwe Franse eiken vaten van 500 liter gerijpt. Deze Grande Reserva heeft dit jaar 95 van de 100 punten gekregen bij James Suckling en daarnaast nog vele internationale prijzen gewonnen. Ook wordt hij beoordeeld als één van de beste witte wijnen die ooit in Portugal is gemaakt. Hints van tropisch fruit, complex, citrus met mooie zuren, gember, sinaasappel, hout, vanille. Een superwijn. Serveertip visgerechten, sterke kazen, vettige gerechten.

Werkelijk een prachtige blend van gouveio en viosinho!

Quanta Terra Grande Reserva Branco

€ 23,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Romig
Aroma's Appel, Geel fruit, Ceder
Regio Portugal, Douro
Druif gouveio, viosinho
Oogstjaar 2017

Quanta Terra Grande Reserva Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Piano Moscatel Galego Branco

Portugal, Douro moscatel
€ 11,50

Niepoort Tiara Branco

Portugal, Douro codega do larinho, rabigato +
€ 24,95

Lacrau Garrafeira Branco

Portugal, Douro antao, roupeiro, arinto +
€ 47,50

Flor das Tecedeiras Branco Douro

Portugal, Douro arinto, códega do larinho +
€ 13,95

Wine & Soul Guru Magnum

Portugal, Douro
€ 75,00
Sluiten menu