Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het resultaat is een prachtige, elegante en minerale wijn met tonen van citrus, groene appel en rijpe peer. Door de lange rijping sur lie heeft de wijn een verrassende romigheid en mondvulling ontwikkeld. Een beeldschone begeleider van schaal- en schelpdieren, gegrilde vis en een plateau rijpe kazen!

Het is bijna onmogelijk om een naam te vinden die beter past bij deze wijnregio (Vinho verde = groen wijn). Het landschap is werkelijk een zee van groentinten. Vinho verde ligt in het Rios Minho gebied in het noodwesten van Portugal en strekt zich uit van de rivier de Douro tot aan de rivier de Minho, die de grens met Spanje vormt. Qua oppervlakte is het één van de grootste DOC gebieden van Portugal. En ook de noordelijkste. De Vinho verde wordt van noord naar zuid omgeven door een aantal bergen: serra da peneda, serra do gerês, serra da cabreira, serra de alvão en de serra do marão. Vanaf de oostgrens loopt het gebied geleidelijk af, richting Atlantische Oceaan. De toegelaten druivenrassen voor de witte wijnen zijn: arinto, avesso, azal, trajadura, loureiro, batoca en alvarinho.

Quinta do Cruzeira beslaat 10 ha. wijngaard op voornamelijk granietbodem. De druiven voor deze Reserva komen van de Auzendes wijngaard en wordt voornamelijk samengesteld uit alvarinho en een mix van oude druivenrassen. De druiven worden met de hand geplukt en in kleine kratten naar de quinta vervoerd om de druiven niet te beschadigen. Daar worden de druiven licht gekneusd en volgt inweking gedurende 8 uur. Daarop worden de druiven pneumatisch (voorzichtig) geperst en wordt het sap vergist op gebruikte Franse barriques.
De jonge wijn blijft op de 'lie' rijpen tot juli het jaar daar op volgend.

Quinta do Cruzeiro Reserva Branco

€ 13,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Mineraal
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Portugal, Vinho Verde
Druif alvarinho +
Oogstjaar 2017

Quinta do Cruzeiro Reserva Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Lacrau Branco Sauvignon "End of summer deal"

Portugal, Vinho Verde sauvignon blanc
€ 9,45 € 8,50
Sluiten menu