Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

The Winery of Good Hope is een Zuid-Afrikaans wijnbedrijf opgericht in 1998 met invloeden uit Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk en Zuid-Afrika. Dit zorgt voor de ideale mix van oude wereld-traditie en nieuwe wereld-innovatie. De Winery produceert onder vier verschillende ranges, waarvan Radford Dale wordt gezien als de ‘High Achiever’. De naam van de wijn is een samenvoeging van Ben Radford en Alex Dale. Radford remigreerde na een aantal jaar naar Barossa Valley. Dale schakelde de hulp in van Edouard Labeye, een gevierde wijnmaker uit de Rhône, die eerder wijn produceerde in St. Joseph en Condrieu en werkzaam was als adviseur voor vele top producenten in Frankrijk. De samenwerking bleek een schot in de roos, want al in 2008 ontving een van de Radford Dale-wijnen een vijf-sterren status in de Zuid-Afrikaanse wijnbijbel: The John Platter Guide. De wijngaarden bevinden zich op de Zuidoostelijke en Zuidwestelijke hellingen van de Helderberg. De bodem is rijk aan graniet. Winters zijn koel en regenachtig, het voorjaar is zeer winderig en de zomers zijn droog en heet.

De druiven worden handgeplukt bij het aanbreken van de dag. Fermentatie en rijping van 11 maanden vindt plaats op 10% nieuw en 90% gebruikt Frans eiken. 100% chardonnay. Mineraliteit met frisse lime- en citrustonen. Goed geïntegreerd hout. Elegant en intens.

Geweldig in combinatie met gegrilde kreeft met gesmolten boter en verse citroen. Deze nieuwe wereld chardonnay heeft een Bourgogne-stijl, waarbij je het gebruik van het hout niet direct proeft. De wijn wordt gedragen door de structuur en de zuurgraad van de druif en niet door de boterige tonen van het hout.

Radford Dale Chardonnay

€ 23,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Mineraal, Vol
Aroma's Bloemig, Boter, Ceder
Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Druif chardonnay
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Radford Dale Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Rupert & Rothschild Barones Nadine

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 25,95

Vergelegen Semillon Reserve

Zuid Afrika, stellenbosch semillon
€ 27,95

Glenelly Estate Reserve Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 14,95

Leeu Passant Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 57,50

Vergelegen G.V.B. White

Zuid Afrika, Stellenbosch sauvignon blanc, semillon
€ 39,95
Sluiten menu