Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

The Winery of Good Hope is een Zuid-Afrikaans wijnbedrijf opgericht in 1998 met invloeden uit Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk en Zuid-Afrika. Dit zorgt voor de ideale mix van oude wereld-traditie en nieuwe wereld-innovatie. De Winery produceert onder vier verschillende ranges, waarvan Radford Dale wordt gezien als de ‘High Achiever’. De naam van de wijn is een samenvoeging van Ben Radford en Alex Dale. Radford remigreerde na een aantal jaar naar Barossa Valley. Dale schakelde de hulp in van Edouard Labeye, een gevierde wijnmaker uit de Rhône, die eerder wijn produceerde in St. Joseph en Condrieu en werkzaam was als adviseur voor vele Top producenten in Frankrijk. De samenwerking bleek een schot in de roos, want al in 2008 ontving een van de Radford Dale-wijnen een vijf-sterren status in de Zuid-Afrikaanse wijnbijbel: The John Platter Guide.

De wijngaarden bevinden zich op de Zuidoostelijke en Zuidwestelijke hellingen van de Helderberg. De bodem is rijk aan graniet. Winters zijn koel en regenachtig, het voorjaar is zeer winderig en de zomers zijn droog en heet.


Renaissance Chenin Blanc is één van de fraaiste chenin b;lancs uit Zuid Afrika! (96 pts Tim Atkins)
De hele druiventrossen worden licht geperst en het sap dat afloopt vergist 8 à 10 weken in eikenhouten vaten op een lage temperatuur. Malolactische gisting blijft hierdoor uit. De wijn rijpt ca. 9 maanden in Bourgondische vaten van 228 en 500 liter. Fris, elegant, verfijnd en puur. Frisse citrus en een mooie minerale spanning waarin de invloed van de rotsige kwartsbodem is terug te proeven. Geweldig met mooie visgerechten zoals gegrilde king prawns, bisque van kreeft en sashimi of bij pittige Aziatische gerechten zoals een Thaise groene curry.

Radford & Dale Renaissance Chenin Blanc

€ 29,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Oogstjaar 2016

Radford & Dale Renaissance Chenin Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Simonsig Chenin Blanc

Zuid Afrika, Stellenbosch chenin blanc
€ 8,95

Glenelly Glass Collection Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 10,95

Simonsig Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 14,95

Radford Dale Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 23,45

Vergelegen G.V.B. White

Zuid Afrika, Stellenbosch sauvignon blanc, semillon
€ 39,95
Sluiten menu