Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Jumilla ligt in het oosten van Spanje, tussen Yecla en Murcia. De wijngaarden bevinden zich op 400 - 800m hoogte. Sinds 1966 heeft Jumilla de D.O. status Jumilla. De zomers zijn verzengend heet waarbij de temperatuur vaak oploopt tot 40 graden, waarbij zeewind soms voor wat verkoeling zorgt. De winters daarentegen zijn vaak koud met temperaturen van - 5 graden Celcius. Tijdens de epidemie van phylloxera (druifluis) in de 19e eeuw werd Jumillia wonderwel gespaard en trad een periode in van economische expansie. Wijnhandelaren uit Frankrijk kochten tijden de phyloxera periode grote hoeveelheden wijn uit dit gebied op. De meeste druivenstokken waren daarom lange tijd nog ongeënt . Helaas deed de Phylloexera uiteindelijk in 1989 alsnog zijn intrede in Jumilla, waardoor ongeveer 60% van de wijngaarden werd verwoest.

De geschiedenis van Bodega Cerrón begint in 1895 toen de familie Cerrón daar de eerste wijnstokken van Monastrell plantte. Vanaf 1950 maakte de productie van de wijngaard het mogelijk om de wijnstokken commercieel te exploiteren, ook al waren de opbrengsten nog bescheiden. In de daaropvolgende veertig jaar worden er nieuwe druivensoorten aangeplant zoals tempranillo, syrah, grenache, cabernet-sauvignon, merlot, petit verdot en chardonnay. Naarmate het landgoed in de jaren negentig werd uitgebreid, verschoof de productie naar biologische landbouw, met voorkeur voor zandige kleigrond die rijk is aan kalksteen (afwezigheid van ziekten en plagen). De wijngaarden, voornamelijk prephiloxerische honderdjarige wijnstokken, met een totale oppervlakte van 30 ha, zijn verdeeld in twee boerderijen "la Muela" en "El Tejarejo" en bevinden zich tussen 800 en 920 meter boven zeeniveau. Tegenwoordig wordt de Bodega gerund door Juan José en Carlos Cerdan die het stokje hebben overgenomen van hun vader. Ze werken biodynamisch met een zeer lage productie per wijnstok. De wijnstokken zijn 80-110 jaar oud!

Remordimiento is 100% chardonnay. Na de handmatige oogst komt de vergisting spontaan op gang dankzij druifeigen, wilde gisten. De natuur mag dus niet alleen in de wijngaard haar gang gaan, maar ook tijdens de vinificatie wordt er zo min mogelijk ingegrepen of gestuurd. Na vergisting rijpt de wijn gedurende twee maancyclussen op barriques van Frans eikenhout.

Toast, rokerig en caramel in de neus, maar ook duidelijke vruchten- en zuiveltonen. Kweepeer, blanke rozijnen en gedroogde steenvruchten. Echte boerenboter. De smaak is rijk en geneureus, maar door de prachtige zuurbalans blijft het elegant en verteerbaar!

voorjaarsproeverij

Remordimiento Blanco Bodega Cerron

€ 12,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Romig, Warm
Aroma's Appel, Geel fruit, Vanille
Regio Spanje, Jumilla
Druif chardonnay
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2020

Remordimiento Blanco Bodega Cerron als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Biologisch
Sluiten menu