Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In de regio Sétubal, iets ten Zuid-Oosten van Lissabon ligt vinden wij Rovisco Pais, de wijnen van San Isidro de Pegões. De geschiedenis dateert terug naar 1958 toen biermagnaat Jose Rovico Pais zijn 2900 hectaren land aan de staat schonk. Deze geste betekende een enorme ontwikkeling voor de regio Sétubal. De regering kon grote stukken land ter beschikking stellen aan landarbeiders en liet er veel druivenstokken aanplanten. En wie wijndruiven teelt, moet ook wijn maken: de coöperatie was geboren. Door deze overheidssteun ging het tot 1974 heel goed. Na de revolutie viel deze weg en braken er onzekere tijden aan.

Pas in de jaren ’90 kon er weer fors geïnvesteerd worden in de kwaliteit. En na een grondige renovatie, de aanschaf van nieuwe tanks, vaten en persen, de komst van vakkundige wijnmakers en een strategie die de modernisering en financiële zekerheid ten goede kwam heeft het bedrijf zich de afgelopen 15 jaar razendsnel ontwikkeld. Het doel is en blijft om bezig te blijven met het maken van betere wijnen.

Deze Reserva is een blend van 30% antão vaz, 30% verdelho, 20% fernão pires en 10% arinto in deze reserva vormen de body door het houtgebruik en de rijpheid van het fruit een mooie combinatie. Volle wijn met tonen van limoen zest, rijpe gele appel, rijpe perzik en vanille. De zuren brengen balans in het geheel. Deze wijn komt goed tot zijn recht op tafel, naast de tafel, in de tuin ...

voorjaarsproeverij

Rovisco Pais Branco Reserva

€ 8,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Fruitrijk, Rijp
Aroma's Appel, Geel fruit, Vanille
Regio Portugal, Setubal
Druif antão vaz, verdelho +
Oogstjaar 2020

Rovisco Pais Branco Reserva als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Baia Golfinhos Casa Ermelinda

Portugal, Setubal fernao pires
€ 6,95
Sluiten menu