Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Uit de Stille Oceaan klimmen de pieken van een zuiver land. Nieuw-Zeeland, een smetteloos baken van natuurlijke schoonheid. En de Nieuw-Zeelandse wijn smaakt puur als het land zelf. Nieuw-Zeeland bruist met zuivere sensaties. Luister hoe de kauribladeren met zachte stemmen ruisen in de taal van het woud. Hoor de rivieren ritselen door de groene glooiingen van gras en madeliefjes. Lang bleef Nieuw-Zeeland verborgen achter de Australische kust. Pas in de 14e eeuw zette de eerste Maori-stam voet op haar maagdelijke stranden. En drie eeuwen later zag de Nederlandse zeevaarder Abel Tasman het eiland aan de horizon, als eerste Europeaan. Deze ongereptheid proef je in de Nieuw-Zeelandse wijn. Dankzij de onvervuilde lucht is het zonlicht hier nog zeldzaam helder. En door zijn geïsoleerde ligging ontwikkelde het eiland een uniek klimaat en ecosysteem, wat de Nieuw-Zeelandse wijn werkelijk onnavolgbaar maakt.

Russian Jack Sauvignon Blanc

Lang geleden was Martinborough bedekt met een struikgewas. Russian Jack en pioniers zoals hij, plaatselijk bekend als 'swaggers', werkten onvermoeibaar om het land vrij te maken en voor gebruik klaar te maken. Deze rijke en vruchtbare landen, nu bedekt met pittoreske wijngaarden, produceren wijnen van wereldklasse, mede dankzij het harde werk van deze pionierende helden. Russian Jack (1878 - 1968) was een zeer geliefde "gentleman of the road" die zijn leven in enorme zakken op zijn schouders droeg. Tijdens de fruitoogst werd deze mysterieuze man verwelkomd op de boerderijen waar hij tot op hoge leeftijd fruit plukte. Hij werd geëerd door de lokale bevolking die een bronzen beeld bouwde ter nagedachtenis aan hem.

Deze sauvignon blanc bestaat uit fruit uit zowel de Wairau- als de Awatere-valleien. De Wairau-vallei draagt ​​levendige aroma's en een vleugje van tropisch fruit bij. De Awatere Valley voegt een frisse zuurgraad en een duidelijke mineraliteit toe. Dit resulteert in een 'textbook' Marlborough Sauvignon Blanc. Tonen van vers gemaaid gras en kruisbes worden gecombineerd met een vleugje verse citroen, grapefruit en een volle dosis passievrucht in de afdronk. Lekker gekoeld genieten.

Russian Jack Sauvignon Blanc

€ 13,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Droog
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Nieuw Zeeland, Marlborough
Druif sauvignon blanc
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Russian Jack Sauvignon Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Misty Cove Kekerengu Sauv. Blanc Limited Release

Nieuw Zeeland, Marlborough sauvignon blanc
€ 17,75

Misty Cove Landmark Gruner Veltliner

Nieuw Zeeland, Marlborough gruner veltliner
€ 17,75

Misty Cove BDX 316 & 317 Sauv. Blanc Limited Release

Nieuw Zeeland, Marlborough sauvignon blanc
€ 17,75

Rimapere Pinot Noir Edmond de Rothschild

Nieuw Zeeland, Marlborough pinot noir
€ 32,50

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Nieuw Zeeland, Marlborough sauvignon blanc
€ 33,75
Sluiten menu