Wij gebruiken cookies. Akkoord

Sancerre Silex Michel Thomas

€ 21,50
Klik en bestel

De Loire is met duizend kilometer de langste rivier van Frankrijk en stroomt van de Ardèche in midden-Frankrijk tot in de Atlantische Oceaan. Pas halverwege begint bij het dorpje Pouilly-sur-Loire het wijngebied de Loire. De rivier stroomt hier met haar vele zijriviertjes verder door een gebied met glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en vruchtbare groene velden. Helemaal in het oosten wordt van de kalkrijke bodem de beroemde Pouilly Fumé gemaakt van sauvignon blanc. Het woord fumé refereert aan de smaak van vuursteen die de wijn krijgt doordat de wijnstokken wortelen in een bodem van vuurstenen en kiezels. Aan de andere kant van de rivier ligt op een grote heuvel het al even beroemde Sancerre. Eveneens genoemd naar het stadje geeft sauvignon blanc van een kalkhoudende bodem hier een aromatische witte wijn.

Vader Michel en zoon Laurent Thomas leiden dit domein als derde en vierde generatie samen met schoondochter Nelly. Hun wijngaarden liggen tussen Sancerre en Sury-en-Vaux, waar zij hun wijkelder hebben liggen naast hun woonhuis. Zij maken op een verantwoorde manier prachtige mineraalachtige Sancerre. Het terroir bestaat uit kalkgrond en een deel kiezelhoudende grond. Mooi zonnig gelegen op de heuvels met het dorp Sancerre in het zicht. Deze Sancerre is gemaakt van druiven die groeien op de kiezel (silex) terroir. Schilweking vindt plaats in roestvrijstalen cuves gedurende 30 dagen en daarna rijpt de wijn verder op de lie zodat alle aroma’s perfect in balans komen.

In de geur en smaak mooie mineralige tonen, witte bloesem en wat citrus. De rijping op de lie geeft wat rondeur aan deze bijzondere wijn.Deze wijn smaakt heerlijk als aperitief, maar combineert ook perfect met geitenkaas en gerechten met zeevruchten zoals bijvoorbeeld oesters.

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2016
Regio Loire
Agricultuur Biologisch

Sancerre Silex Michel Thomas als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu