Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het gebied Rueda ligt in het zuidelijkste gedeelte van het district Castilla y Léon zo'n 200 km. ten noordwesten van Madrid. Aan onder andere de kastelen, die op zo'n beetje iedere heuveltop staan is duidelijk te zien dat Rueda de grens vormde tussen christelijk en moslim gebied. Rueda noemde men in de 9e eeuw dan ook Tierra de Nadie, "Niemandsland", waar de ene veldslag na de andere plaatsvond.

Het gebied Rueda is echter veel groter (6600 ha.) maar bestaat uit plaatsjes die niet veel groter zijn dan Rueda zelf. Medina del Campo is een leuk markt-stadje, Nava del Rey met z'n nauwe straatjes waarschijnlijk het meest pittoreske. Daar vindt men ook leuke Tapas-bars. Zodra je uit één of ander plaatsje rijdt zie je een wijds landschap met hier en daar een lichte glooiing. Doordat de wijngaarden vaak niet aaneengesloten liggen maar worden onderbroken door korenvelden of braakliggende stukken is het een afwisselend landschap.

Tierra Buena is een blend van verdejo, sauvignon blanc en heel klein beetje chardonnay.

Deze speelse, lichte witte wijn heeft een heldere bleke kleur. Een stuivend bouquet van bloemen en wit fruit. De lekkere sappige smaak en de frisse zuren maken deze Rueda tot een ideale aperitiefwijn.

Tierra Buena Rueda

€ 7,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Fris
Aroma's Bloemig, Appel, Peer
Regio Spanje, Rueda
Druif verdejo, sauvignon blanc +
Oogstjaar 2021

Tierra Buena Rueda als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ermita Veracruz Verdejo Rueda

Spanje, Rueda verdejo
€ 10,75

Rippa Dorii Verdejo

Spanje, Rueda verdejo
€ 10,75

Ermita Veracruz Cepas Viejas

Spanje, Rueda verdejo
€ 14,95
Sluiten menu