Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Tim Adams Winery ligt zo'n 130 kilometer ten noorden van Adelaide in Clare Valley.

Clare Valley maakt deel uit van het gebied ‘Mount Lofty Range’ en ligt in de provincie South Australia. Het is een van de oudste en mooiste wijnstreken van het continent met een relatief koel klimaat. De eerste dorpjes en wijngaarden werden hier gesticht rond 1840.

Het wijnhuis is in 1987 opgericht en koopt zijn druiven bij dertien druiventelers. Daarnaast least het bedrijf twee wijngaarden en heeft en twee wijngaarden in eigen bezit. Op de eigen wijngaarden verbouwen ze de druivensoorten Riesling, Semillon, Viognier, Pinot Gris, Malbec, Temperanillo en Shiraz. De wijnen van Tim Adams Wines worden geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland, Canada en Japan.

Het gebruik van alleen het free run-sap heeft ertoe geleid dat deze wijn intens van smaak en aromatisch is en tegelijkertijd delicaat behoudt. De wijn heeft het karakter van het Riesling-ras verhoogd met bloemige en citrusaromaten van grapefruit, limoen en citroen. De smaak is naadloos met een rijke smaak opgebouwd uit droge rijpingscondities. Een koelere dan gemiddeld drie maanden die leidden tot vintage, betekende dat Riesling een goede natuurlijke zuurgraad behield en daarom de frisheid toevoegde, wat onze kenmerkende stevige afdronk versterkte.

Rieslings uit de Clare Valley zijn jarenlang plezierig; pittig en levendig als ze jeugdig zijn of in de loop van de tijd worden achtergelaten, is hun rijping langzaam, gracieus en waardig. Onze Riesling is een schoolvoorbeeld van dit prachtige fenomeen.

Tim Adams Riesling Clare Valley

€ 22,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Levendig, Elegant
Aroma's Citrus, Geel fruit, Appel
Regio Australie, Clare Valley
Druif riesling
Oogstjaar 2012

Tim Adams Riesling Clare Valley als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu