Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Als we aan Amerikaanse wijn denken liggen de Californische regio’s als Napa Valley voor op de tong. Inmiddels wordt echter ook veel noordelijker fantastische wijn geproduceerd en wel in Washington State. Gevoed door vele microklimaten en verschillende terroirs komen hier uiterst boeiende een lekkere wijnen vandaan. Na Californië, dat circa 20 maal zo veel wijn produceert, is WA de tweede wijn-producerende staat van de US met ongeveer 15.000 ha (2,6 maal zoveel als 10 jaar geleden), ruim 240 wineries (in 1981 slechts 19) en ruim 300 druiventelers. De wijngaarden van WA zijn echter veel grootschaliger dan die van Californië. Er worden 15 druivenrassen verbouwd. De voornaamste rode rassen zijn merlot, cabernet sauvignon, syrah, cabernet franc en sangiovese, terwijl chardonnay, riesling, sauvignon blanc, sémillon en viognier de belangrijkste witte rassen zijn.

De wijnproductie bedraagt 64,3 miljoen liter per jaar, waarvan 57 % rood en 43 % wit. WA is dan ook duidelijk een productiestaat voor Premium Wines en moet concurreren met bijvoorbeeld Napa Valley en Nieuw Zeeland. Dat de wijnsector belangrijk is blijkt wel uit het feit dat de economische impact op de staat 2,4 miljard dollar bedraagt, terwijl 11.250 mensen in de sector werkzaam zijn.

In 1983 opende Columbia Crest Winery haar deuren in het hart van de staat Washington, Horse Heaven Hills, naast de Colombia rivier. Colombia Crest is één van de grootste wineries in het noordwesten van Amerika en één van de meest geprezen wineries van de wereld. De winery beslaat zo’n kleine 2.500 hectare EstateVineyards, van de 12.000 hectare in totaal, waarvan een aantal tot de beste behoren van Washington. Beschermd tegen regen uit het Noordwesten en het Cascade bergen in het westen is de vallei gezegend met meer dan 300 dagen zon. Irrigatie van het water zorgt ervoor dat de timing en kwaliteit van het water op een gecontroleerde manier wordt geleverd.

Two Vines was ooit een serie licht houtgelagerde wijnen van Columbia Crest uit Washington State. Inmiddels is het een op zichzelf staande serie wijnen geworden. Two Vines is een perfecte manier om kennis te maken met de kwaliteit van wijnen uit Washington State. Het zijn fruitige wijnen met een stijl die rijk smaakt en heldere kleuren heeft. Soepel, aangenaam en ‘fruitdriven’. Mondvullende, sappige chardonnay met een intens fruitig karakter. Een heerlijke wijn door zijn romigheid en de tropische fruitaroma’s van citrusfruit, rijpe appel en meloen. Naast de mooie zuren zijn houttonen aanwezig. De afdronk is fris en fruitig.

Wijn/spijs: Mooi bij bij gegrilde kip en allerlei soorten schelp- en schaaldieren.

Two Vines Chardonnay

€ 13,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Rijp
Aroma's Banaan, Bloemig, Boter
Regio USA, Washington State
Druif chardonnay
Oogstjaar 2018

Two Vines Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Columbia Crest Grand Estates Chardonnay

USA, Washington State chardonnay
€ 18,95
Sluiten menu