Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Australië is in vele opzichten het tegenovergestelde van een klassiek wijnland als Frankrijk. Waar Frankrijk met zijn AOP-systeem strenge regels hanteert met betrekking tot gebiedsafbakening, te gebruiken druivenrassen, vinificatie, irrigatie en rendementen per hectare, genieten Australische wijnboeren en wijnmakers veel vrijheid. Juist die vrijheid heeft geleid tot de ongekende populariteit van Australische wijn. Met eigenzinnige blends en de focus op fruitigheid en een soepele smaak wisten Australische wijnmakers in mum van tijd wijndrinkers wereldwijd voor hun wijnen te winnen. Hoewel ook Australië zich steeds meer richt op gebiedsafbakening, regionale herkomst en terroir, blijft het belangrijkste doel technisch en kwalitatief perfecte wijnen maken met jaar in jaar uit een herkenbare smaak. Tradities zijn daaraan ondergeschikt.

Edward Tyrrell plantte zijn eerste druivenstokken in de Hunter vallei in 1858 nadat hij grond had verkregen vlak onder de Brokenback bergrug. Hiermee stichtte hij Tyrrell’s Wines in dit op het oog arme weidelandschap. Hij plantte 20 hectare wijnstokken op het landgoed Ashmans van 140 ha. genaamd naar zijn landgoed in Engeland. Tegen het einde van de 19e eeuw stond dat gedeelte van de Hunter Vallei inmiddels bekend als het gebied met de beste wijngaarden. Tegenwoordig staat de vierde generatie van de familie aan het roer die het wijngaardareaal heeft uitgebreid met bezittingen in Victoria en Mc Laren Vale / Limestone Coast.

Uit de fameuze Hunter Valley ten noorden van Sydney komt deze verrukkelijke Sémillon. De Semillon en Verdelho uit Hunter Valley kunnen verrassend goed rijpen door de mineraliteit en het opmerkelijk frisse zuur.

Fruitintense neus met veel citrus en grapefruittonen. Sappige aanzet, licht tropisch fruit en frisse levendige zuren. Goede lengte! Een heerlijk glas bij bijna alles wat uit de zee komt. Schaal- schelpdieren, gegrilde vis etc.

Tyrrell's Semillon Hunter Valley

€ 18,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Mineraal
Aroma's Geel fruit, Appel, Citrus
Regio Australië, Hunter Valley
Druif semillon
Oogstjaar 2019

Tyrrell's Semillon Hunter Valley als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu