Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bijna was de energieke wijnmaker Roman Niedwodniczanski in Zuid-Afrika begonnen met een wijngaard, maar hij veranderde op het laatst van gedachten toen hij besefte wat de mogelijkheden waren van de in vergetelheid geraakte wijnbouw in de Saar. De bodemgesteldheid en het microklimaat van de Saar zijn samen uniek in de wereld. Dat maakte dat de zijdezachte Saar-wijnen honderd jaar geleden tot de meest geliefde ter wereld behoorden. Het is Roman's streven om de wijnschoonheid van weleer in oude glorie te herstellen. In 1999 werd Roman Niedwodniczanski de eigenaar van het wijngoed Van Volxem. Een wijngoed dat al door de Romeinen als wijngoed werd gebruikt. Wie nog niet zo bekend is met Duitse topwijn, kan zich bijna niet voorstellen hoe groot de smaakverschillen kunnen zijn van geografisch zeer dicht bij elkaar liggende akkertjes. Wie de verschillen wél kent, begrijpt ook waarom de Duitse wijnmakers de namen van de wijnen afstemmen op het veld van herkomst, zoals de Braunfels, de Scharzhofberg en de Gottesfuß.

Van Volxem stelt hoge eisen aan de productie van de wijn. De druiven worden met de hand geplukt en er worden in het hele proces van wijnmaken geen stoffen toegevoegd die niet thuishoren in de wijn (biologisch organische teelt). De produktie is laag (maximaal 45 hl/ha), waardoor de wijnen gemaakt kunnen worden van druiven met een hoge smaakconcentratie.

De Gross Lage Altenberg loopt op tot 250 meter en is erg steil met percentages tussen de 55 en 89%. Bovenop de top is een bosrand die de wijngaard beschermt tegen de koude noorden- en westenwind De oude stokken staan op een ondergrond van groene en grijze leisteen en een vulkanische ondergrond. Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt. De huidige traditionele gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.

De wijn heeft een rijke neus met citrusschil, kersen en mirabel. De inzet in de mond is zuiver/schoon met veel spanning, iets aards met citrus, goede zuren en een levendige lange, zeer volle afdronk.

Van Volxem Altenberg GG

€ 55,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Zuiver, Strak
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Duitsland, Moezel
Druif riesling
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Van Volxem Altenberg GG als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Van Volxem Saar Riesling

Duitsland, Moezel riesling
€ 19,95

Heyman-Lowenstein Schieferterrassen Riesling

Duitsland, Moezel riesling
€ 25,95

Brohl Riesling Kabinett Alte Reben

Duitsland, Moezel riesling
€ 15,75

Brohl Pundericher Marienburg "Rosenberg"

Duitsland, Moezel riesling
€ 21,95

Van Volxem Weissburgunder

Duitsland, Moezel weissburgunder
€ 19,45
Sluiten menu