Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Ruim 200 km ten zuiden van Perth in de staat Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 4.875 hectaren met wijnstokken beplant. Productie is half wit en half rood. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Bordeauxblends (wit en rood) en hoog niveau Chardonnay zijn hier beroemd.

Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Margaret River. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, maar 4 km van de zee, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning i n haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als 'Australian Winemaker of the Year' en Vasse Felix als beste 'New World Winery of 2018'.

NASAA biologische certificering volgt in 2021.

Deze sauvignon blanc-semillon word deels op houten barriques en rvs vergist met grotendeels eigen gistculturen en een deel gecultiveerd. Een klein deel van de sauvignon ondergaat een schilweking op hout gedurende 11 tot 13 dagen. Na de vergisting rijpt de wijn ca. 6 maanden in gelijke delen op deel nieuwe eiken vaten en rvs.

Complexe frisse geur, heerlijk stuivend, tropisch fruit zoals sterfruit, ananas, mango en citroengras, gevolgd door romige tonen van vanillecrème en iets limoen, iets aards en grassig. In de smaak, aangenaam fris met tropisch fruit, grassig en iets honing, augurk, veel lengte en smaakopwekkend.

Vasse Felix Sauvignon Blanc-Sémillon

€ 19,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Elegant, Mineraal
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Australie, Margaret River
Druif sauvignon blanc, semillon
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2018

Vasse Felix Sauvignon Blanc-Sémillon als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Vasse Felix Chardonnay "Premier'

Australie, Margaret River chardonnay
€ 27,50
Sluiten menu