Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Niet ver van Montpellier, aan de voet van het kalksteenmassief Larzac, liggen verspreid over de vier dorpen Arboras, Jonquières, Saint-Guiraud en Saint-Saturnin de Lucian zo’n 760 hectares aan wijngaarden. Het is laagland hier, variërend van 100 meter bij Jonquières tot 300 meter bij Arboras, maar levert dankzij de bodem en de mediterrane invloed vele interessante micro-terroirs. De wijnproductie in Saint-Saturnin is al bekend vanaf de 9e eeuw, toen er tevens olijfolie en zelfs zijde vandaan kwamen. Olijfolieproductie vind je overigens nog in de regio, op zeer kleine schaal ten noorden van Montpellier.

De druiven groeien in wijngaarden aan de voet van Séranne en de Mont Baudille in wijngaarden omringd door olijfbomen. Het klimaat is hier warm en droog. De druivenstokken staan aangeplant op hellingen van klei en kalksteen. Al in de wijngaard worden de druiven geselecteerd die in deze wijn worden verwerkt.

Na de vergisting rijpt de wijn korte tijd op eikenhout, waardoor hij zacht en romig wordt en tegelijkertijd zijn fruitkarakter behoudt.Een uitnodigende Chardonnay, met aroma’s van wit fruit, boter, bloesem en wat kruidigheid. Zacht en rond van smaak, met tonen van amandelen en noten en aangenaam citrusfruit in de afdronk.

Villa Victoire Chardonnay

€ 9,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Rond
Aroma's Banaan, Geel fruit, Peer
Regio Frankrijk, Midi
Druif chardonnay
Oogstjaar 2021

Villa Victoire Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Expressif Chardonnay

Frankrijk, Midi chardonnay
€ 9,75

Montgravet Sauvignon Blanc/Colombard

Frankrijk, Midi sauvignon blanc, colombard
€ 9,25

Laborie Blanc

Frankrijk, Midi vermentino (rolle)
€ 6,75

Mosaique Blanc Delafont

Frankrijk, Midi rolle, roussanne, +
€ 12,95

Beaurempart Blanc Gascogne

Frankrijk, Midi sauvignon blanc, colombard
€ 10,25
Sluiten menu