Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wijnbouw in Australië vindt enkel plaats aan de zuidkant van het continent. Grof gezegd wordt er ten noorden van Sidney aan de oostkust en Perth aan de westkust geen wijnbouw meer bedreven. Met de alsmaar groeiende kennis en kunde van de wijnbouwers, wordt de regionale herkomst van Australische wijn steeds belangrijker. Zo smaakt Shiraz uit de wijnstreek Barossa heel anders dan die uit McLaren Vale of Coonawarra. Tegelijk ontwikkelt ieder wijngebied zijn eigen specialisme, van intens fruitige Riesling tot kelderwaardige Cabernet Sauvignon.

De regio Riverina rondom de plaats Griffith werd rond 100 jaar geleden voor de wijnbouw ontsloten. In 1912 werden de eerste irrigatiekanalen gebouwd en tegelijkertijd de eerste wijnstokken geplant. Het waren vooral Italiaanse migranten, die hier vergelijkbare omstandigheden als in hun thuisland aantroffen en de wijnbouw ontwikkelden.

In 1945 kocht het echtpaar Calabria zijn eerste kleine fruitplantage in de regio. Gedreven door het verlangen naar een glas zelfgemaakte wijn aan het einde van de dag ging hij wijnstokken planten. Vandaag staat Calabria Family Wines bekend om de hoogste kwaliteitseisen.

Deze blend van semillon en sauvignon geeft aroma’s van vers tropisch fruit met een kruidige toets. Een frisse, goed uitgebalanceerde wijn, zacht en rond in de mond met meerder e lagen fruit. Voldoende zuren om de wijn een lange afdronk te geven.

LEKKER BIJ
Bijvoorbeeld bij tonijn met sesamkorst of salade met waterkers of gnocchi met paddenstoelen en gemarineerde feta.

Whistling Duck Calabria White

€ 7,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fris, Fruitrijk
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Peer
Regio Australië, Riverina
Druif semillon, sauvignon
Oogstjaar 2019

Whistling Duck Calabria White als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu