Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord
Menu

Wijn-Spijs Diners

Regelmatig organiseren wij wijn/spijs- en wijnmaker diners!
In samenwerking met enkele betere restaurants in Breda verzorgen we speciale proeverijen, waarin de combinatie wijn/spijs en/òf de wijnen van één wijnmaker bijzonder toegelicht worden. Vooraf worden de wijnen door geproefd met de chef, zodat hij 'naar de wijnen kan koken', waarna op de avond zelf de wijnmaker de wijnen zal toelichten.

Op dit moment zijn er nog geen proeverijen geagendeerd!
Terugblik Wijnmakersdiner Barolo

Wéér een zéér geslaagde samenwerking van Restaurant Wolfslaar en Wijnhuis Oktober.
28 september presenteerde Mauro Molino, samen met zijn dochter Martine (wijnmaakster), een reeks prachtige wijnen van hun domein in La Morra, Piëmonte. Het restaurant was deze avond tot de laatste tafel bezet!

De wijnen werden bij iedere gang toegelicht door Martina, hetgeen inzicht gaf in de vinificatie en stijl van het oogstjaar!

De hoofdrol was natuurlijk weggelegd voor de uitzonderlijke Barolo's van Mauro, maar de avond startte met de eigenzinnige witte Roero Arneis 2016 en bijpassende amuses!

Naast de "op het karkas gebraden wilde duif met ganzenlever" excelleerden de Barbera d'Alba en Barbera d'Asti 'Leradice'. Naast de prachtige combinatie met het gerecht was ook het herkomstverschil tussen de barbera's opvallend!

Vervolgens serveerde het team van Wolfslaar gestoofde longhaas met ravioli van zwavelzwam en eekhoorntjesbrood, waarbij de Barolo 2013 werd geschonken! Ondanks de jeugd van de wijn een beeldschone combi met het gerecht. Mauro maakt zijn Barolo's met veel ras en elegantie, waardoor ze ook jong erg goed te genieten zijn!

Het diner werd vervolgd met Schotse reefilet met een jus van truffel ...
als dàt geen Barolo gerecht is ... whow. Hierbij kwam de topwijn van Mauro ter tafel in twee gedaanten. De Barolo Vigna Conca 2013 èn de 2008. Mooi om de wijn te proeven in z'n jeugd en te kunnen vergelijken wat 9 jaar evolutie met de wijn doet! Deze gastronomische avond werd besloten met een fraaie kaasselectie, begeleidt door de cru Bricco Luciani 2013.

Deze avond liet zien dat Barolo's niet altijd 20 jaar oud dienen te zijn om van te kunnen genieten.!

Meer weten over de wijnen van Mauro en Martina? Neem dan hier eens een kijkje!

Sluiten menu
Sluiten menu

Wijn proeven