Menu

Wijn-Spijs Diners

Donderdag 29 juni 2017 was wijnmaker Oliver Müller van VDP Weingut Wagner Stempel bij ons te gast. Uiteraard een uitstekende reden om in samenwerking met Restaurant Wolfslaar* in Breda een zeer bijzonder Wijnmakersdiner te organiseren. Een mooie gelegenheid om de diversiteit, kwaliteit en gastronomische inzetbaarheid van de wijnen van Wagner Stempel te tonen in combinatie met de werkelijk prachtige gerechten van chef Maarten Camps en zijn brigade.
Bij aankomst werden de gasten ontvangen met een kleine proeverij van de Silvaner 2016 en de Weissburgunder 2016. Wagner Stempel staat met name bekend om de Rieslings van zeer hoge kwaliteit, maar maakt in het instapniveau een serie zeer verdienstelijke wijnen van naast Riesling onder ander deze twee druivenrassen.
Na dit prettige begin was het tijd voor het echte werk en kregen de gasten onder begeleiding van Oliver de volgende wijn-spijs combinaties te genieten:

Hollandse Nieuwe geserveerd met rettich, appel, hangop, struikselderij en dille.
Wagner Stempel Riesling vom Porphyr 2013
Wagner Stempel Riesling vom Porphyr 2004
-----------------------------------------------------------------
Gebakken tarbot met langoustine, groene asperges en vadouvan
Wagner Stempel Riesling Heerkretz 2013 G.G.
-----------------------------------------------------------------
Gelders hoen met lever, cantharel en diverse seizoensgroenten.
Wagner Stempel Siefersheimer Spätburgunder 2011 ( uit Magnum geschonken )
----------------------------------------------------------------
Diverse structuren van Perzik met sabayon en amandel.
Wagner Stempel Riesling Trockenbeerenauslese 2013

Al met al een prachtige showcase van zowel de keukenbrigade als Oliver en de wijnen van Wagner Stempel! Met name de prachtig gerijpte Riesling vom Porphyr uit 2004 deed menig Riesling hart sneller kloppen evenals de werkelijk fantastische TBA die het dessert vergezelde.
Wij kijken tevreden terug op een zeer geslaagd Wijnmakersdiner in samenwerking met Restaurant Wolfslaar en kijken al weer uit naar de volgende editie. Dan is Martina Molino van het Barolo huis Mauro Molino bij ons te gast uit Piemonte. Zet u 28 september vast in uw agenda!

Meer weten over de wijnen van Wagner Stempel? Neem dan hier eens een kijkje!

Sluiten menu
Sluiten menu

Wijn proeven