Abadal Matís

Matis is een blend van mando, cabernet sauvignon, merlot. De druiven worden afzonderlijk vergist. De uiteindelijke wijn rijpt 10 maanden in eikenhouten vaten. Krachtig, maar elegant met een dieprode kleur en aroma’s van kersen, rode bessen, pruimen, bloemen, balsamico, cacao en specerijen. De smaak is vol en zacht met rijpe tannines en mooi geïntegreerd hout.

Lekker bij spareribs met paddenstoelen en rijst, Magret de Canard, ravioli met pompoen en Jamón Iberico en een saus van paddenstoelen en truffel.


Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages ten noorden van Barcelona. Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals picapoll, macabeu en sumoll, maar ook Franse druiven zoals chardonnay, sauvignon blanc en cabernet sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder.

Abadal Matis

€ 15,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Karamel, Leer
Regio Pla de Bages Catalunya, Spanje
Druif mando, cabernet sauvignon +
Oogstjaar 2021

Abadal Matis als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu