Barón de Ley Blanco sobre Lias

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Het zou een zogenaamde single-estate bodega worden met druiven van eigen gaarden, een uniek concept in Rioja waar meer dan 90% van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers. De eerste oogst werd in 1990 gerealiseerd. Deze werd geheel in de Spaanse horeca afgezet, die enthousiast reageerde. Het commerciële succes resulteerde al snel in behoefte aan uitbreiding. Deze werd gevonden in aankoop van 20 hectare wijngaard met oude stokken en daarnaast nog eens aanplant van 90 hectare stokken in een nieuw aangelegde wijngaard. Het klooster naast de bodega is in oude monumentale stijl gerestaureerd. Het bestaat uit 15 kamers, een kapel en verschillende woonvertrekken.

Niet voor niets behoort Barón de Ley vandaag de dag met meer dan tweehonderd hectare gaarden tot een van de succesvolste wijnbedrijven ter wereld. Jaarlijks worden drie miljoen kilo oergezonde rijpe druiven verwerkt tot diverse geweldige Rioja's: gastronomisch ijzersterke wijnen, en wijnen om zomaar van te genieten. De naam Barón de Ley is synoniem en de garantie geworden voor topkwaliteit.

Baron de Ley Blanco Sobre Lias
Een bijzondere blend van garnacha blanca en tempranillo blanca. De garnacha blanca wordt geplukt op het landgoed Los Almendros in Ausejo. Deze wijngaard (450m) heeft een kalkhoudende bodem. De wijngaard waar de tempranillo blanco wordt verbouwd, Finca Carbonera, is de hoogste wijngaard van de D.O.Ca. Rioja (700-950m hoogte). De wijn wordt in betonnen vaten vergist en rijpt vervolgens ongeveer 6 maanden op de gistcellen (sobre lías) in een combinatie van tanks en vaten van Frans eikenhout.

De complexe en uitnodigende neus toont witte bloemen en rijpe gele appel met een hint van balsamico. De wijn heeft een licht romige textuur. Een veelzijdige wijn, ideaal bij rijstgerechten met een lichte smaak, pasta's met zeevruchten en vis.

Baron de Ley Blanco Sobre Lias

€ 12,45

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Rond
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Peer
Regio Rioja, Spanje
Druif garnacha blanca, tempranillo blanco
Oogstjaar 2022

Baron de Ley Blanco Sobre Lias als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu