Famiglia Chardonnay 2020 WEB

De geschiedenis van wijnhuis Valentin Bianchi begint in 1910 als Don Valentin Bianchi vanuit zijn vaderland Italië in Argentinië aankomt.

In 1928 komt hij in het bezit komt van een kleine wijngaard met kelder, el Chiche genaamd. Een lang gekoesterde droom van Valentin was eindelijk in vervulling gegaan: zelf goede wijn maken van eigen druiven. Zes jaar later worden Valentin’s wijnen onderscheiden in Mendoza met de prestigieuze kwaliteitsprijs Exponente Máximo de Calidad. Zijn zoons – werkzaam in de onderneming sinds 1951 – volgen hem op.

Tegenwoordig beschikt Bodegas Valentin Bianchi naast de traditionele kelder over een bodega voorzien van de modernste vinificatieapparatuur, over een aparte ruimte voor mousserende wijn (Champaña) en de recent gebouwde opslag met 3000 vaten van Frans eiken. De totale capaciteit van het bedrijf komt daarmee op 18 miljoen liter wijn per jaar die grotendeels wordt geëxporteerd naar 30 landen waaronder de Verenigde Staten, Engeland, Canada, Scandinavië, Mexico en Brazilië. Met dezelfde inzet als oprichter Valentin Bianchi zijn het vandaag de dag zijn kinderen en kleinkinderen die het familiebedrijf succesvol de toekomst in leiden.

Deze 100% chardonnay rijpt na de vergisting 10 maanden op zijn gistcellen. Afhankelijk van het oogstjaar ondergaat 25 tot 45% van de wijn malolactische vergisting. De uiteindelijke wijn rijpt 10 maanden op nieuw Frans eiken plus een jaar op gebruikt hout. Het resultaat is een goudgele wijn met groene schakeringen en een breed aromapalet: vanille, appel, kruidnagel en kokosmelk. Daarnaast een rijke en romige

structuur, opwekkende frisheid en veel lengte.

Te serveren bij oesters, garnalen, pasta met zalm en in roomboter gebakken vis. Ook geweldig bij kalfsvlees, gevogelte in roomsaus en

belegen kazen.

Casa Bianchi Famiglia Chardonnay

€ 14,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Romig
Aroma's Banaan, Citrus, Geel fruit
Regio Mendoza, Argentinie
Druif chardonnay
Oogstjaar 2022

Casa Bianchi Famiglia Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu