carbonnieux-blanc

Graves heeft een vredig landschap, onderbroken door bossen en valleien. Het ontleent zijn naam aan de bodemgesteldheid – Graves is afgeleid van ‘graveleux’, wat ‘kiezel- en grindhoudend’ betekent. Deze kiezel zit in de bovengrond, met zand en klei. De ondergrond bestaat uit ijzerhoudende leem en kalk. Direct ten zuiden van Bordeaux zijn de gronden met de meeste kiezel. Daar liggen de grootste en bekendste domeinen, waaronder châteaus als Haut-Brion en Pape Clément. Ze liggen in de gemeente Pessac, een voorstad van Bordeaux. Door verstedelijking zijn hier veel wijngaarden verloren gegaan – alleen de beste zijn bewaard gebleven. Sommige wijngaarden liggen nu midden in de woonwijken.

Château Carbonnieux werd in de 18de eeuw opgericht door de Benedictijnen van de abdij van Sainte-Croix en behoort hiermee tot één van de oudste van Bordeaux. In 1956 verwerft Marc Perrin dit domein en zet onmiddellijk een restauratieprogramma op het getouw. Kroon op het werk is de titel van Grand Cru Classé de Graves in 1959. Zijn zoon Anthony Perrin zet het werk van zijn vader voort en zorgt voor de internationale faam. Vandaag de dag zijn het zijn kinderen Eric en Philibert die dit familiedomein in handen hebben. Het is een blend van 75% sauvignon blanc 25% sémillon. 10 maand op eiken vaten met bâtonnage 30% nieuwe vaten!

Een mooie complexe wijn met nuances van witte perzik, mango en hout. In de neus de aromatische kracht van de sauvignon blanc en de romige rondeur van de sémillon. Zuivere geur waarin men naast exotisch fruit, ook citrus en perzik vindt met een beschaafd eikentoetsje. Rijk en fris met limoen, iets van toast, mooie, ronde zuren. Opvallend zuivere smaak, evenwichtig met een goede balans van tannines, zuren en fruit.

Ch. Carbonnieux Blanc Gr. Cr. Cl.

€ 59,50

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Fruitrijk
Aroma's Appel, Citrus, Vijg
Regio Bordeaux, Frankrijk
Druif sauvignon blanc, semillon
Oogstjaar 2018

Ch. Carbonnieux Blanc Gr. Cr. Cl. als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu