chateau_st_michelle_chardonnay_voor

Als we aan Amerikaanse wijn denken liggen de Californische regio’s als Napa Valley voor op de tong. Inmiddels wordt echter ook veel noordelijker fantastische wijn geproduceerd en wel in Washington State. Gevoed door vele microklimaten en verschillende terroirs komen hier uiterst boeiende een lekkere wijnen vandaan. Na Californië, dat circa 20 maal zo veel wijn produceert, is WA de tweede wijn-producerende staat van de US met ongeveer 15.000 ha (2,6 maal zoveel als 10 jaar geleden), ruim 240 wineries (in 1981 slechts 19) en ruim 300 druiventelers. De wijngaarden van WA zijn echter veel grootschaliger dan die van Californië. Er worden 15 druivenrassen verbouwd. De voornaamste rode rassen zijn merlot, cabernet sauvignon, syrah, cabernet franc en sangiovese, terwijl chardonnay, riesling, sauvignon blanc, sémillon en viognier de belangrijkste witte rassen zijn.

De wijnproductie bedraagt 64,3 miljoen liter per jaar, waarvan 57 % rood en 43 % wit. WA is dan ook duidelijk een productiestaat voor Premium Wines en moet concurreren met bijvoorbeeld Napa Valley en Nieuw Zeeland. Dat de wijnsector belangrijk is blijkt wel uit het feit dat de economische impact op de staat 2,4 miljard dollar bedraagt, terwijl 11.250 mensen in de sector werkzaam zijn.

Chateau Ste. Michelle heeft sinds 1934 een pioniersrol vervuld en bezit heden ten dage maar liefst 2.500 hectare. Een grote stap voorwaarts maakte men in kwaliteit toen er joint ventures kwamen met de beroemde Italiaanse familie Antinori en met de befaamde Duitse wijnmaker Dr. Ernst Loosen. Chateau St Michelle is dé producent van het andere grote wijngebied in Amerika: Washington State. Alle aandacht gaat uit naar California en Napa, maar ook hier worden zeer goede wijnen geproduceerd in een bijna perfect klimaat. Zo ook deze Chardonnay, een goed voorbeeld van een rijke en toch elegante top chardonnay. Zeker een keer proberen als je van houtgelagerde chardonnay houdt.

Diep geel goud in kleur. In de neus frisse geur aroma’s van appel en zoet citrusfruit, naast tonen van subtiele specerijen en houtnuances. Zachte en fruitige smaak met een volle romige afdronk.

Ch. Sainte Michelle Chardonnay

€ 29,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Vol
Aroma's Geel fruit, Appel, Citrus, Ceder
Regio Columbia Valley, USA
Druif chardonnay
Oogstjaar 2020

Ch. Sainte Michelle Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu