Corton_C_Volnay_2015

Het Château Corton C. is gelegen in Côte D’or, thuishaven van vele grote Bourgogne namen. Het kasteel is het symbool van deze Bourgondische wijngaarden, gelegen onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de oude wijnstokken. De zeven hectare aan wijngaarden van Corton C. omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton- Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthélie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is slechts 0,9 hectare dus u kunt zich voorstellen hoe schaars deze wijnen zijnHet kasteel van Corton dateert uit de 19 eeuw en was jaren in bezit van wijnbouwer Pierre André. Met de wens om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht in 2015 de familie Frey de wijngaarden en het kasteel en doopte het om tot Château Corton C. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Caroline Frey, geboren in Reims, vertegenwoordigt een nieuwe generatie vrouwelijke wijnbouwers. Ze is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor de beste resultaten. Ook in de zeven hectare van Corton C. heeft Caroline flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw.

Volnay, de fijnste rode wijn van de Côte de Beaune is een vrouwelijke, zachte en subtiele wijn. Het landschap rondom Volnay is vlak en glooiend waar de wijnranken goed gedeien. De AOC is opgericht in 1937. Het bijzondere aan deze appelatie is dat 29 ha in de appelatie Meursault ligt, maar wanneer er Pinot Noir aangeplant is, het onder de noemer Volnay Premier Cru genoemd mag worden.

De neus is zeer aangenaam met aroma’s van geplette aardbeien, rijpe kersen en licht geroosterde tonen. De smaak is vol en evenwichtig en heeft een mooi aromatisch palet van rood fruit met soepele en tannines.

Chateau Corton C. Volnay 2015

€ 72,50

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Romig
Aroma's Kers, Aardbei, Ceder
Regio Bourgogne, Frankrijk
Druif pinot noir
Oogstjaar 2015

Chateau Corton C. Volnay 2015 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu