Fargueirol chateauneuf du pape

De rivier de Rhône stroomt het gelijknamige wijngebied pas binnen bij Vienne. Dit noordelijke deel van de regio, de Vallée du Rhône Septentrionale, strekt zich vervolgens via Côte Rôtie, Condrieu, St.-Joseph, (Crozes-) Hermitage, Cornas en St. Péray uit tot voorbij Valence waar de rivier de Drôme in de Rhône vloeit. Zuidelijk hiervan, voorbij het stadje Montélimar, schampt de Rhône de wijnstreken Coteaux du Tricastin, Côtes du Rhône Villages en Châteauneuf-du-Pape om bij Avignon het gebied te verlaten op weg naar de Middellandse Zee. Dit deel van de Vallée du Rhône Meridionale herbergt ook beroemde appellations als die voor Gigondas, Vacqueyras, Beaumes-de-Venise en Vaucluse.

Chateau Fargueirol heeft een van de langste geschiedenissen in de zuidelijke Rhônevallei. Of misschien is het beter om te zeggen dat de familie Revoltier dateert uit 1340. De familie Revoltier bezat het eigendom in die tijd, maar verliet het gebied na de revolutie. Het domein dankt zijn naam aan de plaats waar hun wijnstokken werden aangeplant in de plaats Fargueirol. De familie Revoltier kwam pas in 1974 terug naar de regio, toen Joseph Revoltier 10 hectare land kocht dat volledig opnieuw gecultiveerd moest worden, omdat de wijnstokken jarenlang verwaarloosd waren. Door extra aankopen kon hij zijn domaine uitbreiden tot de huidige grootte van 30 hectare. Vandaag de dag is Chateau Fargueirol dus "family-owned", want Pierre Revoltier, de zoon van Joseph Revoltier bestierd nu het domaine en zijn zoon, Roman Revoltier staat klaar om op te volgen.

Deze Chateauneuf du Pape is een blend van 70% Grenache, 20% syrah, 5% Mourvèdre van oude wijnstokken (50 jaar). De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens streng geselecteerd alvorens in de cuve te belanden. Na vinificatie krijgt de wijn rijping op Frans eikenhout gedurende 9 maanden.

In de neus veel concentratie en tonen van zwarte bramen, laurier, tijm en fijn hout. Krachtige aanzet in de mond met veel rondeur en rijpheid. Lange finale met zijdezachte tannines! Een verrukkelijk begeleider van stoofschotels, wild of een plateau harde koekazen!

Château de Fargueirol Chateauneuf du Pape

€ 30,75

Specificaties

Stijl Vol, Warm, Rijp
Aroma's Blauwe bes, Leer, Noot
Regio Rhone, Frankrijk
Druif grenache noir, mourvedre +
Oogstjaar 2020

Château de Fargueirol Chateauneuf du Pape als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu