Clay Creek Chardonnay

Californië (257.000 ha) is dé wijnstaat van de VS. Zo’n 75% van alle wijn komt uit deze fraaie staat in het westen. Binnen het immense wijngebied bestaan grote klimaatverschillen, onder invloed van de Grote Oceaan en de Sierra Nevada, waardoor het overdag warm is en de zeewind voor afkoeling zorgt in de nacht. Californië telt 140 AVA’s maar een groot deel van de wijnen wordt onder de AVA California gebracht. Belangrijkste wijngebieden zijn Napa Valley, Sonoma Valley, Mendocino, Livermore, Monterey en Central Valley.

Clay Creek Vineyards is onderdeel van de Delicato Family Wines, dat behoort tot de grotere wijnbedrijven van Californië. In 1912 kwam Gasparé Indelicato (1894-1962) vanuit Sicilië naar Californië. Deze Gasparé plantte reeds in 1924 zijn eerste druiven. Chris en Jay Indelicato, de 3e generatie leidden nu dit sterke familiebedrijf. Men bezit 2.832 ha eigen wijngaard, met als paradepaardje de San Bernabe wijngaard bij Monterey van ruim 5.000 ha, waarvan 1.618 ha is beplant. Het is de grootste aangesloten enkele wijngaard met een eigen AVA van de wereld. In de wijngaarden wordt duurzaam gewerkt met minimaal gebruik van pesticiden en insecticiden. Respect voor milieu en mens staan hoog in het vaandel. Het bedrijf is ‘certified sustainable by the California Sustainable Winegrowing Alliance’. Het grote aanbod aan druiven geeft hen de mogelijkheid om strenge selecties te maken voor onder andere de kwalitatief goede Clay Creek wijnen.

De vergisting van deze chardonnay vindt plaats op zowel stalen tanks als op eiken vaten. Hierna rijpt de wijn voor een aantal maanden op vaten van Amerikaans eikenhout. Geen malo om de wijn fris en smaakopwekkend te houden. Voor botteling klaring, stabilisatie en lichte filtering. Goudgeel van kleur, rijk geurend bouquet van vanille en tropisch fruit zoals peer, ananas en mango. Sappige smaak met fijne botertonen, perzik en wat honingtonen. Vrij stevig met duidelijk impressies van toast, eiken en vanille.

Clay Creek Chardonnay

€ 14,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Sappig, Vol
Aroma's Bloemig, Ceder, Geel fruit
Regio Californie, USA
Druif chardonnay
Oogstjaar 2022

Clay Creek Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu