corte fiore

In het groene hart van Italië ligt Abruzzo, waar in de Romeinse tijd zwijnen zwierven en waar het nu bezaaid is met nationale parken vol natuurpracht, waarin zelfs wilde dieren als wolven en bruine beren rondlopen. De kleine wijngaarden van Valle Reale liggen tegen de uitlopers van de Zuidelijke Apennijnen, op een hoogte die kan variëren van 150 tot 450 meter boven de zeespiegel. Hier razen ’s winters ijzige winden vanaf de Gran Sasso door de vallei die is uitgesleten door rivieren als de Popoli en de Pescara. De vallei, een oase van pure natuur, wordt beschermd door strenge omgevingswetten maar bovenal door de afwezigheid van veel menselijke activiteit, behalve dan dat de omstandigheden voor de druiventeelt hier subliem zijn.

Valle Reale beschikt over druiven van vijf biologisch beheerde wijngaarden, waaronder een historische wijngaard en dito wijngrot annex -kelder die al in 1300 werd gebruikt door Benedictijner monniken. Sommige van de wijngaarden liggen zo hoog dat de pluk relatief laat kan plaatsvinden, en sommige wijnen hiervan verdienen een lange rijping op de fles. Andere liggen iets lager, maar ook hier geen (over)rijpe wijnen die je wel in de kuststreek van de Abruzzen kunt vinden, maar op zeer stenige, zandrijke bodems gegroeide frisse, fruitrijke en mineralige wijnen.

De Appassimento-techniek is een oude, traditionele Italiaanse wijnbereidingsmethode waarbij de druiven gedeeltelijk aan de wijnstok worden gedroogd. Dit resulteert in wijnen met een grotere concentratie, body en textuur, en stelt wijnmakers in staat om robuustere wijnen te maken. In de neus aroma's van wilde kersen en pruimen, gevolgd door sappig fruit, heldere zuren en rijpe tannines. Een heerlijke rode wijn waar fruit een duidelijke hoofdrol in heeft. Een prachtig glas wijn uit de Abruzzo, welke op unieke manier is gemaakt.

Corte Fiore Lupi Reali

€ 13,25

Specificaties

Stijl Aromatisch, Vol, Rond
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Vanille
Regio Abruzzen, Italie
Druif montepulciano
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

Corte Fiore Lupi Reali als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu