Diego_WEB

De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om in het landschap rond Valencia een wijnbedrijf te starten en daar wijnen te gaan maken van lokale druiven: bobal en monastrell voor rood, en merseguera voor wit. Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en daarnaast efficiency en moderne vinificatietechnieken in zich verenigen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen die food friendly zijn.

Druiven worden geoogst in de vroege morgen. Het aandeel chardonnay fermenteert en rijpt vervolgens 6 maanden op op houten vaten. De wijn wordt vervolgens geblend met de merseguera afkomstig van RSV-tanks. Een blend van merseguera (70%), chardonnay (30%)

Fruitige aroma’s van abrikoos en appel worden gevolgd door aroma’s van toast en hazelnoten. In de smaak is de aanvang weelderig met

opnieuw noot en toast-aroma’s afkomstig van houtrijping en gist. De afdronk is fris met een prachtige expressie.

Lekker bij gebakken tonijn of zwaardvis, maar gaat ook goed bij een gebraden kippetje of ander licht gevogelte. Tot slot, verrassend lekker bij ceviche.

De Moya Diego

€ 16,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Levendig, Sappig
Aroma's Bloemig, Vanille, Geel fruit
Regio Valencia, Spanje
Druif merseguera, chardonnay
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

De Moya Diego als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu