Dom Brial 1969

Door de lange rijping ontwikkelt zich een prachtige en complexe wijn. In de neus veel geconfijte fruittonen zoals gedroogde abrikoos en gele perzikjam, vanille- en kokosnoottonen. Complexe aroma's van koffie tot tabak, zelfs noten en zachte kruiden. De smaak is heel fijn, goed uitgebalanceerd en met een mooie frisheid. Rijk en zacht zoet met veel gedroogde sinaasappel, koffie, thee, honing. Een verrassing bij vele soorten, gerijpte, (schimmel)kaas en grove paté's.

Dom Brial wordt gemaakt door Le Cave de Vignerons uit Baixas in de Languedoc. De naam Dom Brial komt van de monnik die in 1743 geboren werd in Baixas en later behoorde tot de Benedictijner Orde. Hij heeft veel goeds gedaan voor de gemeenschap van Baixas. Eén van zijn goede daden was het oprichten van een school voor de arme kinderen. Naast rode en witte wijn maakt men ook de befaamde Rivesaltes Vin Doux Naturels.

Rivesaltes ligt in het hart van het wijngebied Roussillon, een geweldige intrigerend wijngebied. Rivesaltes behoort tot de zogenaamde "Vins Doux Naturels", natuurlijk zoete wijnen, waarvan de gisting wordt gestopt door toevoeging van zuivere alcohol die gestookt is van dezelfde druiven waarvan de wijnen worden gemaakt. De kwaliteit van het fruit staat natuurlijk aan de basis van de wijn. En voor de Grande Reserve wordt alleen het beste fruit geselecteerd. Gemaakt van grenache en macabeo.

Dom Brial Rivesaltes Grande Reserve 1969

€ 127,50

Specificaties

Regio Midi, Frankrijk
Oogstjaar 1969

Dom Brial Rivesaltes Grande Reserve 1969 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu