Bellemare Viognier

De wijngaarden van Domaine de Belle Mare bevinden zich aan het Bassin de Thau, het grootste en diepste binnenmeer in de Languedoc (Zuid-Frankrijk). Dit binnenmeer vormt een kweekvijver voor schaal- en schelpdieren, zoals oesters en mosselen. De wijngaarden profiteren volop van de terroir. De relatief arme onderbodem, bestaande uit zeeklei en zand, geeft de wijnen een bijzondere mineraliteit mee, terwijl frisse zeewind en ook zeemist een temperende werking hebben op de temperatuur. Hierdoor kunnen de druiven trager rijpen, waardoor het fruitige karakter en de benodigde zuren bewaard blijven. De wijnen van het 68 hectare tellende Domaine de Bellemare zijn fruitig en breed toegankelijk.

De terrassen van kleikalk zijn bezaaid met kwartsgrind dat het water afvoert dat langs de glooiende hellingen naar de oevers van de Étang de Thau stroomt. De rest van de wijnstokken staat op zand / leemgrond die goed is voor witte druiven. Tussen land en zee heerst een uniek microklimaat. Veel zon, koele nachten en nevel uit de lagune beschermen ons tegen buitensporige temperatuurverschillen en brengen het onderscheidende karakter van onze druivensoorten naar voren.

Deze viognier heeft een complex bouquet met tonen van witte bloesem, abrikoos en perzik met een frisse smaak en fruitige aanzet.

Lekker bij: Schelpdieren, vis, salades, asperges en voorgerechten.

Domaine de Bellemare Viognier "Purs Cépages"

€ 9,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Rond
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Peer
Regio Midi, Frankrijk
Druif viognier
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2023

Domaine de Bellemare Viognier "Purs Cépages" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu