Clos du Papillon

De Loire is niet alleen de langste rivier van Frankrijk, met z'n laatste 600 kilometer vormt het ook het hart van Frankrijk, beter bekend als 'Le jardin de la France', oftewel de Tuin van Frankrijk. De Loire is huisvest als wijnregio vier bekende streken, van het Westen naar het Oosten zijn dat: Muscadet, Anjou-Saumur, Touraine en Centre. Landinwaards ligt de Anjou. Hier draait het om twee druiven, Chenin Blanc voor wit en Cabernet Franc voor rood en rosé. De Chenin is één van de meest veelzijdige druiven ter wereld en kan een heel scala aan wijnen produceren, van strak droog tot de prachtige zoete desertwijnen van de Coteaux du Layon. Wat veel mensen niet weten is dat de Anjou ook prachtige rode wijnen voortbrengt van de Cabernet Franc druif.

In het hartje van het Loire-dal ligt Domaine des Baumard. Het domein is gevestigd op een klein landgoed uit de 17e eeuw, Logis de la Giraudière. In 1955 bracht Jean Baumard de wijnbouw terug op het domein. In de jaren 50 en 60 breidde hij het domein uit met wijngaarden in Anjou zelf, maar ook aan de andere kant van de Loire rivier: Quarts de Chaume, Savennières. In 1987 nam Florent Baumard het domein over van zijn vader met als doel: het combineren van de specifieke terroir met moderne wijnmaaktechnieken. Het resultaat is spectaculair en maakt van Domaine des Baumard één van dé grote namen uit de Loire.

Clos du Papillon is de één van de beroemdste wijngaarden uit Savennières (op de landkaart een vlindervorm), deze roem is mede ontstaan dankzij deze wijn van Baumard. De Clos du Papillon is een ongekend zuivere en weelderige, karaktervolle wijn met een prachtige mineraliteit. Chenin blanc in optima forma. Lichtgoudgeel met een grijs zweempje, intens en expressief in de neus neigend naar toffee vermengd met aroma's van rijp wit fruit. Bijzonder! Zo ook in de mond, een frisse zuivere en minerale aanzet, vettig en rond en toch heel elegant. Een waaier aan smaakimpressies met hints van rijp wit fruit, een flard honing en vooral die minerale ondertoon die alles met elkaar verbindt. Uitgebalanceerde wijn die nu te drinken is maar ook jaren en jaren op te leggen is. Absolute top.

Domaine des Baumard Clos du Papillon Savennières

€ 49,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Mineraal
Aroma's Bloemig, Honing, Peer
Regio Savennieres, Frankrijk
Druif chenin blanc
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Domaine des Baumard Clos du Papillon Savennières als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Niepoort Vertente

Portugal, Douro tinta roriz, touriga franca, tinta amarela +
€ 23,95
Menu