sichel Roussanne

Hoog in de ruige bergen in de Corbières ligt het gehucht Cucugnan. Een klein dorpje dat overigens wèl de beste Boulanger van Frankrijk heeft. Te midden van het adembenemend mooie natuurgebied liggen verspreid wijngaarden op verschillende hoogtes, beplant met autochtone druivenrassen. De wijngaarden zijn 30 jaar geleden aangeplant door Peter Sichel, telg uit een groot familiebedrijf in Bordeaux. De familie is van oorsprong Duits, maar het bedrijf in Bordeaux werd opgericht door de Britse tak. Grootvader Allan kocht in 1938 met drie andere families Château Palmer in Margaux. De familie Sichel is nog steeds mede-eigenaar van dit inmiddels wereldberoemde château en bezit ook Ch. d’Angludet in Margaux.

De kleinzoon van Peter Sichel was voorbestemd om ook in het familiebedrijf te gaan werken. Maar Alexander had andere plannen … Als kleine jongen logeerde hij regelmatig bij opa in Cucugnan en zijn grote wens was het werk van zijn grootvader voort te zetten in Zui

d Frankrijk. Inmiddels zwaait hij er de scepter en heeft zich ontpopt tot een zéér bevlogen wijnmaker. Hij werkt volledig bio-dynamisch en maakt wijnen die werkelijk de terroir tonen.

Peter Sichel Blanc is een eerbetoon aan zijn grootvader. De Blanc wordt gemaakt van streng geselecteerde roussanne druiven van 40 jaar oud. Na vinificatie krijgt de jonge wijn ca. 9 maanden rijping in een amfoor en in eikenhout. Het resultaat is Cucugnan in de fles 😊.

De wijn is ongelooflijk … In de neus intense tonen van perzik, abrikoos en ander geel fruit. De smaak is rijk en complex gelardeerd met mooie zuren, die de wijn fraicheur geven. De afdronk is lang en intens Een heerlijk glas voor bij de stevig visvlees (spada, zeebaars) en gerechten met een rijke saus of een mooie plank harde koekazen en loopkaas. Grootse wijn!

Domaine Peter Sichel Blanc

€ 32,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Vol
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Ceder
Regio Corbieres, Frankrijk
Druif roussanne
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2022

Domaine Peter Sichel Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu