Don Papa Baroko

Rum is een sterke drank, verkregen door distillatie van een alcohol op basis van suikerriet , waaraan tijdens het distillatieproces kruiden en specerijen zijn toegevoegd.. Door de smaken mee te distilleren komen de essentiële oliën hiervan vrij.

Snel overzicht

Don Papa is een premium small batch rum van het eiland Negros Occidental uit de Filippijnen. Don Papa wordt gedistilleerd uit enkel het beste suikerriet ter wereld. De rum moet eerst 7 jaar in eiken vaten rijpen aan de uitlopers van de berg Kanlaon voordat hij gemengd wordt tot de perfect rum Don Papa.

Negros Occidental is altijd al de suiker hoofdstad van de Filippijnen geweest. Vanwege de perfecte combinatie van klimaat, de geografie en de rijke vulkanische grond op het eiland is Negros ideaal voor de productie van suikerriet.

De eerste batch Don Papa Rum werd in 2012 gebotteld en is vernoemd naar Dionisio Magbueles, ook wel Papa Isio genoemd. Een vroegere suikerriet boer die een belangrijke rol speelde tijdens de revolutie bij het bevrijden van Negros van het Spaanse bewind. Hij zou herdacht worden als de laatste Filipijnse revolutie leider en zou zich uiteindelijk overgeven aan de Amerikanen.

Don Papa Baroko is een speciale editie van Don Papa Rum, die werd uitgebracht ter gelegenheid van de 121e verjaardag van de Filipijnse onafhankelijkheid. “Baroko” is afgeleid van het Tagalog-woord “baroque” en verwijst naar de barokke stijl van de fles en verpakking. Don Papa Baroko wordt gemaakt van dezelfde hoogwaardige suikerrietmelasse als de andere Don Papa-rums, maar heeft een hogere alcoholsterkte van 50% ABV. Het wordt gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten en heeft een rijk aroma van gedroogd fruit, eikenhout en vanille. De smaak is vol en krachtig, met tonen van chocolade, koffie en kruiden, gevolgd door een lange afdronk.

Don Papa Baroko Rum

€ 43,95

Specificaties

Regio Filipijnen

Don Papa Baroko Rum als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu