Dal Maso Durello Riserva

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega druif.

Een tamelijk onbekende parel is de DO Gambellara!

Deze bijzondere DO kent een bijzondere druif, t.w. de garganega! De druiven groeien in wijngaarden met optimale zonexpositie de heuvels van Gambellara. De wijnstokken zijn 30-35 jaar oud. Gambellara bestaat uit hele oude zeebodem met een vulkanische klei-basalt compositie.

Dal Maso is een oud familiebedrijf in de heuvels van Berici. De 4e generatie (broer en zus) leiden het bedrijf en zijn gepassioneerde voorvechters van de authentieke druivenrassen tai rosso, garganega en durella.

Dit is een Durello Riserva uit Lessini. Hiervoor worden de beste durello-druiven geplukt in optimale rijpheid. Na vinificatie en het maken van de finale blend wordt deze gebotteld en rijpt de wijn zeker 40 maanden “sur lattes”. Het resultaat is een verbluffend mooie wijn met hele verfijnde mousse! Tonen van witte perzik, fijne gisttonen, florale tonen.

Durello Lessini Riserva Spumante

€ 29,95

Specificaties

Stijl Elegant, Zuiver, Levendig
Aroma's Peer, Vijg, Citrus
Regio Veneto, Italie
Druif durello
Oogstjaar 2018

Durello Lessini Riserva Spumante als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu