Festivo Chardonnay

Portugal is anders dan andere wijnlanden. Het land heeft zich altijd afzijdig gehouden van trends en modes en een geheel eigen stijl van wijn maken gekoesterd. Zo hielden de Portugese wijnbouwers lang vast aan hun traditionele methoden en gebruiken, en bleven daardoor ook authentieke druivenrassen behouden. In dat opzicht is Portugal een ware schatkamer. Het land kent diverse klimaten, verschillende terroirs en vooral een ongelooflijke hoeveelheid inheemse druiven. De wijnen die hiervan gemaakt worden hebben daardoor een volstrekt uniek karakter. We drinken bijvoorbeeld niet iedere dag wijnen van arinto, bical, encruzado, alfrocheiro, trincadeira of baga… De combinatie van inheemse druivenrassen met de modernste technieken en internationale kennis levert prachtige wijnen op, die zich internationaal onderscheiden, maar allerminst onderdoen in kwaliteit.

Sétubal is een schiereiland net onder Lissabon. Tienduizend hectare aan wijngaarden waar volgens veel Portugese wijnliefhebbers de beste wijnen van Portugal worden gemaakt. Naast de prachtige, zoete dessertwijnen van de moscatel-druif groeit het aanbod van goed gemaakte droge wijnen snel. De bodem bestaat vooral uit zandsteen, klei met zand en kalk. De aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de 2 rivieren creëert een bijzonder klimaat met unieke kenmerken die je terugvindt in de bloemige, frisse witte wijnen en fluweelzachte fruitige rode wijnen. De chardonnay stokken voor deze wijn hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en staan aangeplant in zanderige bodems waarbij de zeewind vanaf de Atlantische Oceaan zorgt voor verkoeling. De druiven worden met de hand geplukt, waarna fermentatie plaats vindt in Frans eiken vaten, gevolgd door een rijping van 4 maanden in nieuwe Frans eiken vaten van 225 liter.

Festivo Chardonnay is goudgeel van kleur. In geur en smaak heerlijk rijp fruit als mango, mandarijn, appel en perzik. Deze wijn is zacht en romig met heerlijk rijp fruit en nuances van hout als vanille en het karakteristieke “botertje”. De afdronk is vol en lang.

Festivo Buttery Chardonnay

€ 9,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Romig, Vol
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Boter
Regio Setubal, Portugal
Druif chardonnay
Oogstjaar 2022

Festivo Buttery Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu