Festivo Castelao

Portugal is anders dan andere wijnlanden. Het land heeft zich altijd afzijdig gehouden van trends en modes en een geheel eigen stijl van wijn maken gekoesterd. Zo hielden de Portugese wijnbouwers lang vast aan hun traditionele methoden en gebruiken, en bleven daardoor ook authentieke druivenrassen behouden. In dat opzicht is Portugal een ware schatkamer. Het land kent diverse klimaten, verschillende terroirs en vooral een ongelooflijke hoeveelheid inheemse druiven. De wijnen die hiervan gemaakt worden hebben daardoor een volstrekt uniek karakter. We drinken bijvoorbeeld niet iedere dag wijnen van arinto, bical, encruzado, alfrocheiro, trincadeira of baga… De combinatie van inheemse druivenrassen met de modernste technieken en internationale kennis levert prachtige wijnen op, die zich internationaal onderscheiden, maar allerminst onderdoen in kwaliteit.

Sétubal is een schiereiland net onder Lissabon. Tienduizend hectare aan wijngaarden waar volgens veel Portugese wijnliefhebbers de beste wijnen van Portugal worden gemaakt.Naast de prachtige, zoete dessertwijnen van de moscatel-druif groeit het aanbod van goed gemaakte droge wijnen snel. De bodem bestaat vooral uit zandsteen, klei met zand en kalk. De aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de 2 rivieren creëert een bijzonder klimaat met unieke kenmerken die je terugvindt in de bloemige, frisse witte wijnen en fluweelzachte fruitige rode wijnen.

Festivo Castelão is een stoere wijn van 100% castelão. Deze druif is ook wel bekend als periquita! Een donker-schillige druif die volle, fruitrijke wijnen geeft. De wijnstokken voor Festivo zijn 60 jaar oud, wat bijdraagt aan de mineraliteit van de wijn. Een bijzonderheid is dat men een klein deel van druiven heeft laten indrogen, waardoor de intensiteit van de wijn toeneemt. Na oogst krijgt de jonge wijn 12 maanden rijping op nieuwe Franse barriques.

In de neus zwart fruit, bramen, amarene kers, cacao en een bescheiden houtinvloed. De smaak is stoer, vlezig en met veel sap en lengte. Schenk de Castelão bij stoofgerechten, rood vlees van de grill of een mooie plank kazen!

Festivo Castelao Tinto

€ 11,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Stoer, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Specerijen
Regio Setubal, Portugal
Druif castelao
Oogstjaar 2022

Festivo Castelao Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu