Txakoli

Baskenland is een van de kleinste wijnregio's van Spanje. Er worden frisse witte Txakoli wijnen van de inheemse Hondarribi Zuri druif gemaakt. De productie is laag en de export nihil. Txakoli wijn is citrus-frisse witte wijn die wordt gemaakt van de inheemse Hondarribi Zuri druif. Traditioneel drinken de Basken hun Txakoli bij verse vis en daar is het ook helemaal de wijn naar. Maar Txakoli wordt in zulke kleine hoeveelheden geproduceerd, dat ze meestal al op is voordat ze de landsgrenzen heeft bereikt.

Gaintza heeft 25 hectare wijnstokken in Getaria, een klein stadje dat bekend staat om het maken van traditionele in plaats van moderne Txakolis. Deze regio staat bekend om zijn hoge regenval, daarom is er nauwgezet werk nodig in de wijngaard om gezonde druiven binnen te brengen. De wijnstokken zijn geplant op schuine wijngaarden met uitzicht op de Golf van Biskaje en zijn beplant met Hondarrabi Zuri, Hondarrabi Beltza en Gros Manseng. Hondarrabi Zuri is een andere naam voor Corbu Blanc, een witte variëteit die ook geplant is over de grens in Jurançon, terwijl Hondarrabi Beltza een zwarthuidige druivensoort is die dezelfde DNA-afkomst deelt als Cabernet Franc. Het Gaintza-wit is een blend van alle drie deze druivensoorten, wat de wijn complexiteit, fruit en zuurgraad geeft.

Gaintza's Txakoli heeft een lichte spritz en geeft tonen van groene appels en citroenen. In de mond is het licht en heeft het een verfrissend hoge zuurgraad, kenmerkend voor Txakoli met traditionele structuur. De afdronk is zuiver en verfijnd.

Gaintza Txakoli Baskenland

€ 18,95

Specificaties

Regio Baskenland, Spanje
Druif hondarrabi zuri, hondarrabi beltza
Oogstjaar 2023

Gaintza Txakoli Baskenland als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu