Glenelly-Glass-collection-Unoaked-Chardonnay

May de Lencquessaing ... de naam van één van Bordeaux meest gereputeerde vrouwen. Zij leidde gedurende een lange periode de 2e Grand Cru Classe - Ch. Pichon Longueville Comtesse de Lalande - en met veel succes. Ze erfde het domein in 1978 en tijdens haar vele internationale reizen als directeur van het domein raakte ze onder de indruk van de mogelijkheden en het potentieel van Stellenbosch als wijnstreek en kocht in 2003 Glenelly.

Op de lager gelegen hellingen van Simonsberg plantte ze de eerste druiven en leidt het domein met haar kleinkinderen Nicolas Bureau en Arthur de Lencquessaing. En zo voegt ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar indrukwekkende wijncarriere en familiegeschiedenis.

Om tot de beste kwaliteit te komen wordt er biologisch gewerkt en getracht zo min mogelijk in te grijpen, zowel in de wijngaard als in de kelder. Er vindt een strenge selectie van het fruit plaats, er wordt uitsluitend met wilde gisten gewerkt en de wijnen worden niet aangezuurd.

Rijping vindt plaats in Franse barriques van toptonneliers, zoals Sylvain en Taransaud.

Een chardonnay 'puur natuur'! Natuurlijke fermentatie en geen houtrijping. De jonge wijn blijft 9 maanden rijpen op de 'lies' voor botteling.

In de neus aroma's van citrus, papaya en peer, maar ook wat geparfumeerder als kamperfoelie en meloen. Rond en zacht mondgevoel met levendigheid en mineraliteit. Heerlijk bij sushi, schaaldieren en wit vlees!

Glenelly Glass Collection Chardonnay

€ 12,95

Specificaties

Stijl Elegant, Fris, Strak
Aroma's Banaan, Bloemig, Citrus
Regio Stellenbosch, Zuid Afrika
Druif chardonnay
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2021

Glenelly Glass Collection Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu