Groote Post SeaSalter

Groote Post is schitterend wijngoed op zo'n 100 km ten noorden van Kaapstad! Uniek is de ligging zeer dicht aan de westkust van Zuid Afrika. Hierdoor profiteren de druivenstokken optimaal van de koele zeewinden. De 70 ha tellende wijngaarden van Groote Post liggen op 7 km van de Atlantische Oceaan op 400 m hoogte. Op het hoogste punt van de wijngaard kun je de oceaan zien liggen. Eigenaar Nick Pentz en wijnmaker Lucas Wentzel maken een schitterende serie wijnen van herkenbaar Zuid Afrikaanse signatuur, maar in iedere wijn is de passie voor kwaliteit te proeven!

SeaSalter is een icoon-wijn van Groote Post. Een complexe blend van sauvignon blanc (dominant) en semillon. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd in de koelte van de morgen. De fermentatie vindt plaats op inox roestvrij staal waarbij de temperatuur laag wordt gehouden. Na de vergisting krijgt de jonge wijn een rijping op de lie. verblijf op zijn Lie. Ca. 50% van de sauvignon krijgt een korte houtrijping (4 maanden) op 600 liter vaten van Franse eikenhout. Daarna volgt de uiteindelijke assemblage.

Omdat de wijngaarden zo dicht bij de oceaan liggen krijgt de wijn een ziltige karakter, vandaar ook de naam SeaSalter!
Het resultaat is een prachtige, uitgebalanceerde wijn met veel complexiteit en mineraliteit. De sauvignon geeft de fraicheur en levendigheid en de semillon zorgt voor de rijkere tonen in de wijn!

Groote Post SeaSalter White

€ 18,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Levendig, Zuiver
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Darling Hills, Zuid Afrika
Druif sauvignon blanc, semillon
Oogstjaar 2022

Groote Post SeaSalter White als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu