Fillioux-elegantissime-xo

Het huis van Jean Fillioux produceert cognac sinds 1880. Het domein ligt in Juillac-Le-Coq en omvat meer dan zestig hectare van wijngaarden in het hartje van de Grande Champagne. Het domein produceert een Eau-de-vie van een zeldzame finesse, dat wordt beschouwd als een van de beste in de Cognac "Premier Cru" appellation. Het Domein is momenteel in handen van de vierde generatie ... Pascal J. Fillioux en de vijfde generatie is sinds 2003 aktief voor het bedrijf. Het Huis van Jean Fillioux staat voor kwaliteit en het produceren van authentieke Cognacs die rusten op eeuwenoude tradities. Als Pascal Fillioux zijn Cognacs produceert, is kwaliteit het ultieme doel. Van druif tot in de fles, van distillatie tot rijping, Pascal Fillioux volgt alles op de voet. Hij is meester in zijn vak. Pascal en zijn vrouw, Monique, zijn gedreven en ondernemend.

Bij Fillioux ligt de nadruk op hout, omdat men oudere cognac wil procuderen. De aanwezig van tannine is voor Dhr Pascal Fillioux geen probleem, zolang de eaux-de-vie maar tijd genoeg heeft om te rijpen. Er liggen ook verzegelde vaten die later als jaartal cognac verkocht zullen worden.

Grande Champagne -terroir levert cognac van de hoogste kwaliteit, maar heeft dientengevolge de langste rijpingstijd nodig. En die krijgen ze bij Jean Fillioux. Het reslutaat is een een zeer verfijnde cognac met kracht en finesse.

Jean Fillioux SO Elegantissime XO Cognac

€ 119,25

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu