Dame angludet 2019

Het dorpje Margaux is gelegen in de streek Haut Médoc, ten noorden van de stad Bordeaux. In de Bordeaux geldt dat hoe kleiner het in de appellatie omschreven gebied is, hoe hoger de kwaliteit. In het dorp Margaux wonen slechts 1400 mensen en het mag dan ook geen metropool heten, maar gemeten in wijnkwaliteit behoort Margaux tot de absolute top. De bodemgesteldheid, klimaat en aangeplante druivenrassen zorgen voor een ideale combinatie voor wijnen van hoge kwaliteit.

Al in 1150 was er sprake van het huis Angludet wat zoveel betekent als engel van de hoge aarde. Het kasteel is een van de aller-oudste uit de regio Médoc, het werd gebouwd in de 11de eeuw. De wijngaarden van Château d’Angludet liggen bij de monding van de Garonne. Het kasteel is omringd door een gigantisch domein van 85 hectaren waarvan 32 ha. beplant met wijngaarden. Deze zijn beplant met de typische druivenrassen uit Médoc: Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. De wijnmakers van Château d’Angludet geven telkens weer het beste van zichzelf. De wijnen worden er elk jaar kritisch geproefd en worden elk jaar weer opnieuw in vraag gesteld opdat het resultaat in het glas telkens weer zou verrassen.

Zoals bij alle grote Bordeaux wordt ook hier een tweede wijn gemaakt op exact dezelfde wijze als de eerste wijn. De jonge stokken cabernet- sauvignon, merlot en petit verdot leveren nu de druiven voor La Réserve d'Angludet die uiteindelijk later voor de eerste wijn worden gebruikt. Typerend voor Angludet is de zwoele, weelderige smaak van bosvruchten, cassis, pruimen en kruiden. Hoewel nog jong, is de wijn toch al vol finesse en charme.

La Dame d'Angludet Margaux

€ 37,75

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Fruitrijk
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Cacao
Regio Bordeaux, Frankrijk
Druif cabernet sauvignon, merlot
Oogstjaar 2019

La Dame d'Angludet Margaux als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu