Valserrano La Marquesa

Rioja wordt gedomineerd door grote bodegas die er zelf een bepaalde stijl op nahouden. Dat daarbij meer de nadruk op de smaak van wijn gelegd wordt in plaats van op de origine van de druiven is een logisch gevolg van de wetgeving van Rioja. Maar er zijn enkele uitzonderingen: Er zijn nog kleine zelfstandige producenten die (bijna) uitsluitend druiven van eigen wijngaard gebruiken om daarmee wijnen te vervaardigen die de eigenschappen van subgebied, klimaat en grondsoort tot een maximum tot uitdrukking brengen. Dit zijn de unieke en natuurlijk authentieke Rioja's waar Bodegas de la Marquesa toe behoort!

Het pittoreske dorpje dat 400 inwoners telt, heeft naast een eenvoudige kerk uit het einde van de 12e eeuw ongeveer 15 Bodegas. Het dorpje leeft geheel van de wijnbouw. De vallei wordt al sinds mensenheugenis Valserrano genoemd en is omringd door de bergketens Sierra Cantabria (noord) en Sierra Cameros (zuid). In het Alavesagebied is Villabuena met haar wijngaarden dan ook hoog aangeschreven wanneer het om kwaliteit gaat. Jaime, de zoon van Juan Pablo, de vijfde generatie, heeft onlangs zijn intrede gedaan in het bedrijf en lijkt in vele opzichten op zijn vader. Het enige wat voor hen telt is de zorg voor het land, het maken van de wijnen en de uiterst moeilijke taak van het assembleren van de 2500 fusten die er liggen. De oppervlakte van het wijngaardareaal van Bodegas de la Marquesa beslaat vandaag de dag circa 65 hectare gelegen op een hoogte tussen 450-500 meter.

Gebruikmakend van de positieve eigenschappen van de oogst, hebben we "LA MARQUESA" gelanceerd, met een jeugdiger, fruitiger en frisser profiel dan onze traditionele wijnen, zeer geschikt om te genieten van een goede kwaliteitswijn voor elk moment van de dag. Gemaakt van tempranillo-druiven die worden geoogst in de wijngaarden in Rioja Alavesa. 12 maanden gerijpt in half gebruikte eikenhouten vaten om de fruitaroma's van de wijn te behouden.

La Marquesa Valserrano Rioja

€ 13,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Pruim
Regio Rioja, Spanje
Druif tempranillo
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2020

La Marquesa Valserrano Rioja als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu