la-spinetta-il-nero-di-casanova-2018_1

In 1977 startte de familie Rivetti in Piemonte gebied met wijnbouw. Aanvankelijk eerst met een Moscato d'Asti, daarna met wijn van de Barbera druif en in 1989 werden de eerste Nebbiolo-druiven verwerkt. De drang om grote, rode wijnen te maken was te groot en in 1985 zag de eerste rode wijn, Barbera Cà di Pian van La Spinetta, het levenslicht. De tweede rode wijn volgde in 1989. Het echte werk begon met de moeilijke Nebbiolo-druif binnen de herkomstbenaming Barbaresco en later Barolo. De eerste Barbaresco onder de naam Gallina kwam in 1995. Daarna kwam er wel elk jaar een nieuwe wijn. In 1998 Barbera d’Asti Superiore. In 2000 werden er 8 hectaren in Barolo verworven. Waarvoor in 2003 een nieuwe, state of the art, wijnmakerij werd gebouwd. In 2001 volgde er een spectaculaire uitbreiding in Toscane door de verwerving van maar liefst 65 hectaren. Ook hier werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd die in 2007 klaar kwam. In dat jaar werd het dertigjarige bestaan van het familiebedrijf gevierd.

Eigenaar Giorgio Rivetti leeft voor een aantal aspecten die er echt toe doen: het geloof in autochtone rassen van topkwaliteit en extreme zorg in de wijngaard. 90% van de inzetbare menskracht komt bij La Spinetta terecht in de wijngaarden! Daarnaast het bewust streven naar een kleine opbrengst per stok: gemiddeld nog geen 20 hl/ha. Een grenzeloos respect voor de oude wijnstokken, het in stand houden van de biodiversiteit in de bodem, dus geen kunstmest en andere chemisch materiaal dat dit leven kan aantasten. De aanpak is nu voor 75% biodynamisch en voor 25% volledig biologisch.

De jonge stokken sangiovese staan op het zuiden gericht, op een kalkrijke bodem met sedimentlagen afkomstig van de zee. De wijn krijgt 9 maanden houtrijping op Frans eiken en wordt 18 maanden na de oogst ongefilterd gebotteld.

Intens robijnrode kleur. Een open geur van donkere wilde kersen, drop, tabak, kruiden en cederhout. De smaakaanzet toont meteen de diepte, rijkdom en mineraliteit die de essentie van het warme klimaat én de nabijheid van de zee van Terricciola vangt. De ronde smaak zet zich lang en uitnodigend voort in deze wijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

La Spinetta Il Nero di Casanova

€ 21,95

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Fruitrijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Specerijen, Kers
Regio Toscane, Italie
Druif sangiovese
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2019

La Spinetta Il Nero di Casanova als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu